A belga király berágott a Burger King "Ki a király?" hirdetésére

A belga király berágott a Burger King "Ki a király?" hirdetésére

A belga királyi család rossz néven vette az amerikai gyorsétteremlánc hirdetését, amelynek szerzői választást kínálnak Belgium polgárainak. Döntsék el, ki a király: Fülöp vagy a Burger King?

Az udvar által kifogásolt reklámot a whoistheking.be oldalon lehet elérni. Aki a rajzfilmfiguraként ábrázolt Fülöpöt választja (a rajz egyébként nemigen hasonlít az uralkodóra), kap egy kérdést. Biztos benne, hogy őt választja? Pedig ő nem fog önnek krumplit sütni. A királyi család azonban nem kér az ilyesfajta tréfálkozásból.

Hírdetés

Helytelenítjük ezt a megközelítést, közölte az AFP-vel az udvar szóvivője. Hozzátette, hogy a Burger King nem kereste meg őket azzal, hogy szerepeltetni fogja a királyt egy reklámban. Márpedig az uralkodó arcmásának használata engedélyhez kötött. Reklámok esetében ezt nem szokták megadni.

A Burger King többségi tulajdonosa, a Bertrand-csoport 2015-ben felvásárolta francia riválisát, a Quick gyorsétteremláncot. A márkát megőrizte, de ez már kifutóban van. A Burger King júniusra tervezi első belgiumi, már Burger King néven futó egységének megnyitását Antwerpenben.

(HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »