A Békés megyei Doboz nagyközség kétszázmillió forintot fog elégetni ünnepélyes keretek között a községháza udvarán

A Békés megyei Doboz nagyközség kétszázmillió forintot fog elégetni ünnepélyes keretek között a községháza udvarán

Na jó, nem egészen így fog történni, de mindenki elhiheti, hogy a címben említett módszerrel sokkal jobban járna a falu. Akkor legalább nem kellene beköltöztetni a település közepébe a cigányokat. Vagyis, bocsánat, a "mélyszegénységben élő hátrányos helyzetű embereket". Érdekes egyébként, hogy ilyen esetekben nem hangzik az ajvékkórus, hogy hány lélegeztetőgépet, vagy legalább egy fél CT-készüléket lehetne venni ebből a pénzből. De legalább láthatjuk, hogy az integrációs jelszavakra könnyebben nyílik az EU-kassza. Alább az MTI híre.

Kétszázmillió forintot nyert el a Békés megyei Doboz nagyközség a szegregáció felszámolására – tájékoztatta a projektgazda hétfőn közleményben az MTI-t.

Hírdetés

Mint írják, az európai uniós Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretéből önerőt nem igénylő projekt kezdődik, amelynek célja a szegregált lakókörnyezetben, mélyszegénységben élő hátrányos helyzetű emberek társadalmi felzárkózásának és integrációjának segítése.

A projekt során új szociális bérlakásokat alakítanak ki, hogy segítsék a kiköltözést a telepről. Egy szegregátumon kívüli, önkormányzati tulajdonú ingatlanban szolgáltatóházat alakítanak ki, amelyet közösségi térként lehet majd igénybe venni a rendezvényekhez. Emellett a szegregátumban út felújítása és egy szolgáltató pont kialakítása is szerepel a pályázatban – írják. Dobozon négyezren élnek, a lakosság több mint hét százaléka vallja cigánynak magát a KSH adatai szerint.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »