A béke jegyében, akárcsak a Szovjetunió idején: Amerika tengerészgyalogosokat fog állomásoztatni Bulgáriában

Az Egyesült Államok hadserege egy tengerészgyalogos egységet, harckocsikat, könnyűpáncélos járműveket és tüzérségi fegyvereket fog állomásoztatni szeptembertől Bulgáriában – jelentette be csütörtökön Norman Cooling dandártábornok, a tengerészgyalogság egyik helyettes parancsnoka.

Az illetékes tájékoztatása szerint Washington szeptember elejétől százötvenöt katonát, négy Abrams típusú harckocsit, hat könnyűpáncélos járművet és három tarackot fog állomásoztatni a Bulgária északnyugati részén fekvő Novo Seló-i táborban. Az egység a bolgár, a román és más szövetséges erőkkel fog gyakorlatozni az ezt követő 18 hónapban.

Hírdetés

"Az a szándékunk, hogy meggyőzzük az oroszokat és Putyint, hogy tartózkodjanak az agressziótól, és térjenek vissza a békés nemzetek közösségébe" – közölte Cooling az AP amerikai hírügynökség beszámolója szerint.

Ashton Carter amerikai "védelmi" miniszter keddi bejelentése szerint az Egyesült Államok páncélosokat, tüzérségi fegyvereket és más katonai felszerelést fog ideiglenesen áthelyezni kelet- és közép-európai országokba. A tárcavezető elmondta, Lettország, Litvánia és Észtország, valamint Lengyelország, Románia és Bulgária beleegyezett az említett katonai felszerelések állomásoztatásába.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »