A behajtók már Viber-en is nyomulnak

Közel 10 évvel ezelőtt komoly összekülönbözésem volt egy Internet-szolgáltatóval – ők hibáztak -, és azonnal váltanom kellett egy másik szolgáltatóra. A kisembernek ritkán van igaza, természetesen én is süket fülekre találtam náluk, így nem is foglalkoztam én sem tovább velük. Néhány ezer forintjuk bánta. Aztán évek múltak el, és egyszer csak egy számomra ismeretlen cég kezdett hívogatni, zaklatgatni tartozásom ügyében. Igaz, a néhány ezer forint azóta közel kétszázezer lett szerintük, amin persze jót mosolyogtam és mosolygok azóta is. Csak nem gondolják, hogy a semmire (szerintük kamatok, stb.) fogok kifizetni ekkora összeget… Behajtani úgysem tudják.
A telefonomban gondosan gyűjtöttem a zaklató számokat, szép kis lista van már “Ne” (vagyis ne vedd fel) néven elmentve. Amikor rejtett számról próbálkoznak, készségesen elcsevegek az ügyintézőjükkel, bár a beszélgetés általában ott szokott véget érni, amikor személyes adataimra kíváncsiak. Csak nem gondolja bárki is, hogy telefonon egy vadidegennek elmesélem ezeket!?

A legújabb meglepetés a napokban ért, amikor Viber-en (ez egy okos-telefonos alkalmazás) kaptam üzenetet, amely valahogy így szólt: “Rendelkezésemre áll minden adat, holnap felkeresem a közjegyzőt”. Ezen is jót mosolyogtam, amire csak ennyit válaszoltam: “Hajrá!”
Utána válaszképpen ezek az animációk érkeztek a behajtó cégtől – biztosan ezek is a hivatalos eljárás részei:

Hírdetés


Forrás:emberiseg.hu
Tovább a cikkre »