A BBC digitális újságírója: „Hitlernek igaza volt”

A BBC digitális újságírója: „Hitlernek igaza volt”

Tálá Halává, a BBC tévé és rádió palesztin újságírója Twitter-fiókjában ma reggel ezt csiripelte: „Izrael még Hitlernél is nácibb! Hitlernek igaza volt! Pokolba az izraeli hadsereggel!”

A magánvéleménynek szánt megjegyzéseit a BBC palesztin újságírója néhány perccel később törölte, de valaki még időben mentette, s most már megindult a tiltakozások és az elhatárolódások folyama – írja a foxhole.news hírportál.

Hírdetés

Tálá Halává (تالا حلاوة ), a BBC rádiójának és tévéjének, úgynevezett digitális újságírónője nem először borzolja a kedélyeket twitteres bejegyzéseivel. A közel-keleti, s azon belül is leginkább a palesztin-izraeli viszályt, valamint a jordániai belpolitikai fejleményeket lefedő, s Rámalláh városban működő Tálá Halává az izraeli hadsereg legutóbbi Gázai övezetbeli gyilkolászásain és az ottani infrastruktúra totális lerombolásán felindulva Twitter-fiókjába angol nyelven bejegyezte: „Izrael még Hitlernél is nácibb! Hitlernek igaza volt! Pokolba az izraeli hadsereggel!”

A hivatkozott hírportál szerint Tálá Halává az idézett mondatokat röviddel a kitétel után törölte, de addigra már valaki mentette. Nekünk csak az a gondunk a foxhole.news hírportál hírével, hogy Tálá Halává még időben mentett csiripelése alatt nem a mai, hanem a 2020. július 14-i dátum olvasható. Lehetséges, hogy közel egy esztendővel később ébredtek volna föl az „illetékesek”? Vagy a poszt valóban mai, csak rosszul lett dátumozva? A BBC újságírójának azt is fölróják, hogy korábban ezt is csiripelte: „Az izraeli-palesztin viszály megoldása az lenne, ha Izraelt áttelepítenék az Amerikai Egyesült Államokba”.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »