A Bayern menyétraj volt, a Barcelona a legalja

A Bayern menyétraj volt, a Barcelona a legalja

Mehmet Scholl, a Bayern München korábbi világklasszis középpályása egy menyétrajhoz hasonlította az utódokat. Thomas Müller úgy érezte, még nagyobb a fölényük, mint 2014-ben a brazilok ellen. Gerard Piqué annyit mondott a teljesítményükről: „Ez a legalja”. A Bayern 8-2-re verte a Barcelonát a labdarúgó Bajnokok Ligája újabb lisszaboni negyeddöntőjében.

A Bild a nevét viselő show-jában (Jetzt kommt Scholl) a kilencvenes évek középpályása egy menyétrajhoz hasonlította a Bayern játékosait, s „megkóstolgatták” az ellenfelet. Aztán arról is beszélt, az ősszel még a Bayern egy fénytelen, szürke kupac volt, ami aztán már a tavasz elejére is javult, de a koronavírus-járvány miatt felfüggesztés alatt „hihetetlenül keményen dolgozott”, így aztán minden más csapatnál robbanékonyabb, agilisabb, jobb erőben lévő és frissebb”.

A Barcelonáról azt mondta:

„Messinek jó kilátásai vannak. Szombattól szabadság, s az edzőt minden bizonnyal kirúgják. Nagyon kikaptak, de ettől ez még nem a Messi-korszak vége.”

Hírdetés

Thomas Müller, aki Manuel Neuerrel és a válogatott akkori pályaedzőjével, Hansi Flickkel együtt részese volt 2014 nyarán Belo Horizontéban a brazilok kiütésének a vb-elődöntőben, azt mondta, most még nagyobb különbséget érzet a riválissal szemben, még nagyobb fölényben voltak, mint akkor. Müllert választotta egyébként az UEFA a mérkőzés legjobbjának. A még mindig csak 30 éves, de már veteránnak számító csatár eddig öt mérkőzésen hat gólt szerzett a Barcelona ellen a BL-ben, ezzel is rekorder lett. Még senki sem rúgott ennyit a katalánoknak. Müller még egy tekintetben csúcstartó lett: egyetlen német sem játszott immár nála több mérkőzést a BL-ben.

Joshua Kimmich a saját góljának előkészítőjét, Alphonso Daviest dicsérte, akinek „99 százalékos érdeme” volt szólójával abban a gólnak, ami a 4-2-re feljövő katalánokban végleg tudatosította, nincs esélyük.

Gerard Piqué szomorúan állapította meg, hogy „ez a legalja”, szégyenletes teljesítményt nyújtottak, aminek következményei kell, hogy legyenek. Mint mondta, nem érdemes most csak edzőről, játékosokról beszélgetni, az egész klubstruktúra, minden változtatásért kiált.

Nyitókép: MTI/EPA/REUTERS pool/Rafael Marchante

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »