A Bayer-féle Fidesz-kampány Somogyba ért: lehülyézte a polgármestert

A Bayer-féle Fidesz-kampány Somogyba ért: lehülyézte a polgármestert

Buta is, hülye is a siófoki polgármester Bayer Zsolt szerint – megérkezett a kampány Somogyba is. A Kaposvárról Siófokra települt hajdani megyetévé, a helyiek szerint újabban a térség fideszes képviselőjéhez, Witzmann Mihályhoz köthető Somogy Televízió ad helyet Bayer és társai agyömlésének „Sajtóklub” néven, ebben hülyézte le Bayer Zsolt a siófoki polgármestert – aki pedig nem is indul a parlamenti választáson. Mi volna a siófoki városvezető, ha még indulna is?

A 2014-es önkormányzati választások óta a fideszesek bögyében lévő dr. Lengyel Róbert (emlékezetes: a független polgármester csaknem kétharmados fölénnyel győzte le a Siófokot húsz évig vezető fideszes Balázs Árpádot) persze csak az után kapta meg a magáét, hogy a stúdióbeszélgetés résztvevői (Bayeren kívül Huth Gergely és Csúri Ákos, vadonatúj helyi szereplőként pedig a Mészáros Lőrinc- és ezáltal Fidesz-közelbe került Somogy megyei napilap főszerkesztője, Lengyel János) jól kiosztották dr. Magyar Györgyöt és Potocskáné Kőrösi Anitát, a baloldal, valamint a Jobbik képviselőjelöltjét, a fideszes Witzmann Mihály ellenlábasait.

Bayer előbb egy Hír tévés stúdióbeszélgetés kapcsán mondta, hogy „két buta ember beszélget”, s ezzel a műsorvezetőre, valamint a vendégre, Lengyel Róbert siófoki polgármesterre utalt. Majd voltaképpen Lengyel Jánosnak, a megyei napilap főszerkesztőjének dőlt be, ezek után hülyézte le a siófoki városvezetőt. A főszerkesztő ugyanis azt állította: Lengyel Róbert minapi évértékelőjén a Petőfi sétány vonatkozásában „föltett egy szlájdot, amin szenzációs fejlődést mutatott be, több százas korábbi bűncselekményszámokra hivatkozott, csakhogy elfelejtették neki mondani, hogy amire hivatkozott, a több száz bűncselekményre, akkor ő volt a rendőrkapitány”.

Ennek kapcsán a polgármester lehülyézésén (mint ahogyan végig a műsor folyamán) jót röhögcsélt, heherészett a négyes…

Megkérdeztük Lengyel Róbertet, mit szól mindehhez. „Tartom, amit a Facebook-oldalamon írtam: azt gondolom, ez már mindennek a legalja. Bár országgyűlési képviselőválasztás előtt állunk, ami engem személy szerint nem érint, mivel nem indulok, a műsor második felében mégis kaptam az ívet rendesen magam is. Meg kell nézni, majd el kell gondolkodni: ilyen országot akarunk, ilyen médiát, ilyen médiacsinálókat? Szánalmas! Ha Bayer Zsolt óvodás szintjére süllyednék, akkor azt mondanám, hogy hülye és buta az, aki mondja. De nem süllyedek az ő szintjére, így csak annyit jegyeznék meg: nem azt kell nézni, mit, hanem hogy ki mondja. Ezeket pedig csak egy Bayer Zsolt mondta…” Lengyel Róbert a Somogyi Hírlap főszerkesztőjének állítására annyit mondott: „A Petőfi sétány bűncselekményszámának 2015-ös és 2016-os adatait hasonlítottam össze a tavalyival. Lengyel Jánosnak üzenném: hat éve vetettem le az egyenruhát, 2006 és 2012 között voltam Siófok rendőrkapitánya”.

Hírdetés

A siófoki városvezető hozzátette: „Amikor polgármester lettem, azt mondtam, most már tenni is kell valamit a legforgalmasabb nyári korzó, a Petőfi sétány közbiztonságának javítása érdekében. Korábban mindenki csak jajveszékelt, de semmit sem tett ezért. Élő erős és kamerás védelmet javasoltam (mivel az én ötletem volt, elhiszem, hogy egyes fidesznyikeknek ez kellemetlen és a jelek szerint úgy érzik, hogy minden fórumon muszáj tagadni, kisebbíteni), 2016 nyarán vezettük be ezt a képviselő-testület teljes egyetértésével és bár sokat költöttünk rá (bizonyítva, hogy egy önkormányzat is nagyon sokat tehet a közbiztonság javításáért), a bűncselekményszámok magukért beszélnek:

2015-ben még 345, 2016-ban már csak 92, 2017-ben pedig 59 bűneset történt ott a rendőrség adatai szerint. Ezt mutattam be az évértékelőn is, a legutóbbi három év adatait hasonlítottam össze. Korábbi nyarakon voltak ennél magasabb számok is, akkor leginkább, amikor a rendőrség „elfelejtette” megerősíteni a nyári szezonra a Balatont, Siófokot.

Sőt, abban az időszakban benzinstop is volt, vagyis meghatározták, egy rendőrautó hány kilométert futhat. S a túlórákat se nagyon akarták kifizetni. Azokban az években azonban már, amikor a tisztségéből nemrég távozott Piros Attila dandártábornok volt a megyei főkapitány, minden létező somogyi erőt a tópartra vezényelt. De a statisztika is torzít, ha tíz éves adatokat veszünk elő; változtak azóta a jogszabályok, sok esetben más a számítási mód, elég, ha csak a szabálysértési értékhatár fölemelésére utalok. Azt javaslom, ha valaki tényleg erre a témára kíváncsi, akkor rendőrségi szakembereket szólaltasson meg és ne kóklereket!”

Sokan meghökkentek Somogyban, Siófokon azon, hogy a „magas politika” leszivárgott vidékre. Helyiek szerint eddig arrafelé nem volt szokás az ilyesmi, a Somogy tévé Facebook-oldalán a ki nem törölt kommentekből is látható, hogy jó néhányan fölháborodtak ezen a Fidesz-kampánystíluson. Kérdésük jogos: mi lesz még?…


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »