A Barca fél óra alatt lerendezte a Fradit

Messi és Coutinho nélkül lépett pályára a Barcelona a budapesti (és még véletlenül sem bukaresti) Puskás Arénában. A tartalékos felállás azonban nem látszott meg a katalán csapaton, akik az első perctől irányították a mérkőzést, pestiesen szólva feltörte a háló a Fradi-játékosok hátát.

Az első ígéretes lehetőség a Fradi előtt a 13. percben adódott: egy kontra végén Isael kapott egy kiugratást, de ígéretes helyzetben nem tudta átvenni a labdát. Egy perccel később, az ellentámadás viszont sajnos már gólt hozott: egy kényszerítő után Jordi Alba beadását Griezman sarkazta a Fradi kapujába Dibusz lábai között.

A Barca nem vett vissza a vezetés tudatában sem: a 20. perben ismét a jobb oldalon futott el a gránátvörös-kék csapat. Dembélé centerezett, ahol Frimpong mellett ezúttal Braithwaite érkezett, aki a hosszú sarokba pöckölte a labdát.

És még 2-0-nál sem állt le a katalán gárda! A 27. percben Braithwaite lódult meg középen, Frimpongot simán faképnél hagyta, aki rosszul csúszott be a tizenhatoson belül. A büntetőt Dembélé a balra mozduló Dibusszal ellentétes irányba lőtte a jobb alsó sarokba.

A 32. percben Griezman ugratta ki a balösszekötő helyéről a középen induló Braithwaite-t, aki a jobbra dőlő Dibusz mellett balra gurított – szerencsére a labda a kapu mellett is elgurult.

Ezt követően kicsit visszavettek a vendégek, a zöldek kijjebb jöttek, de a magyar bajnok sajnos még ekkor sem tudott ígéretes akciót kialakítani.

A második félidőben a Barca visszavett az iramból, de azt is mondhatjuk, a Fradi mezőnyfölénybe került. Ennek eredményeképp a 49. percben Heister beadása után Tokmac elé került a labda a Barcelona kapujának előterében, lövését blokkolták, a kipattanót Sigér tizenhét méterről tekerte a bal felső sarok mellé.

Az 55. percben egy kontrából Dembélé iramodott meg, egy csel után a rövid sarkot célozta meg, a lövés szerencsére az oldalhálóba zúgott.

Hírdetés

A 62. percben Uzuni, Tokmac és Isael játszott össze, utóbbi lövésébe azonban beleléptek a védők.

A 67. percben Junior Firpo fűzte be a Fradi teljes védelmét, lövése azonban a rövid sarok mellé ment.

A 73. percben megvolt a Fradi első kapura lövése, sőt nagy gólhelyzete: Lovrencsics üresen kapta a labdát a balszélen, egyből beadott, Baturina ugyancsak üresen fejelhetett, de Neto látványos vetődéssel védett.

A 77. percben ismét Junior Firpo jőtt távolról laposan, a kellemetlen, pattogó labdát Dibusz fülelte le a bal alsó sarok előtt. A 79. percben egy körbeadogatás után Pjanić vállalkozott távoli lövésre, az a lapos lövés pedig elkerülte a kaput.

A 83. percben Laïdouni iramodott meg középen, lövését védte Neto. Az ellentámadást Blažič állította volna meg, ám hibázott, de szerencsére Dembéléék elszórakozták az akciót, Blažič tisztázott.

A 88. percben kavarodás volt a Barca kapuja előtt, Haratyin többször is megpróbált kapura lőni, de minden lövését blokkolták.

A 94. percben még Dembélé kapott egy jó kiugratást, megpróbálta átemelni a kifutó Dibuszt, de a labda a kapu mellé szállt.

A Barcelona fél gőzzel is könnyedén, 3-0-ra győzött a torinói formájához képest gyengén játszó Fradi ellen. A csoport másik meccsén a Juventus Torinóban ugyancsak 3-0-ra győzött a Dinamo Kijev ellen. Öt meccs után a Barcelonának 15, a Juventusnak 12, a Ferencvárosnak és a Dinamo Kijevnek 1-1 pontja van.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »