„ A barbár, muszlim erőszaktevő férfiak hordájának akartak a kedvére tenni”

A bevándorlás a fő témája a bajorországi tartományi választásoknak, a CSU vezetője, Horst Seehofer ezért jobbról előzné a radikális AfD-t. A kormányzó konzervatívok bár visszaestek, így is jelentős előnyben vannak, de így sem dőlhetnek hátra. A friss felmérések szerint a jobboldali populisták már annyi szavazatot kapnának, mint az eddig második szociáldemokraták.

A délnémet régióban a kormányzó CSU és az egyre erősebb kihívó, az Alternatíva Németországnak párt feszül egymásnak.

„Nyugalom kell a politikába, és az, hogy az AfD-t ne járassák le, mert ez egy normális, demokratikus párt. Remélem, sokan szavaznak rájuk, hogy a CSU egy kicsit leessen a piedesztáljáról. A mi megoldásunk, a mi jelöltünk taszítsa le a trónról Söder miniszterelnököt!” – mondja egy AfD-szavazó.

Hírdetés

Egy héttel ezelőtt az AfD Münchenben kampányolt, és az egyik felszólaló politikus ellen több ezren tüntettek a helyszínen egy korábbi gyűlöletkeltő kijelentése miatt. Beatrix von Storch azért bírálta a német rendőrséget, mert közzétettek egy arab nyelvű Twitter-üzenetet: a politikus szerint ezzel a „barbár, muszlim erőszaktevő férfiak hordájának akartak a kedvére tenni”, fogalmazott.

A legutóbbi felmérések szerint az AfD egyre jobban, a CSU egyre rosszabbul áll, egy hónappal a választások előtt: a jobboldali populisták már annyi szavazatot kapnának, mint a szociáldemokraták, a voksok 11 százalékát – a kormányzó konzervatívok viszont a júliusi 38 százalékról 35 százalékra estek vissza.

hírtv


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »