“A bankrendszer nagyobb veszélyt jelent a szabadságunkra, mint egy professzionális hadsereg” – rövid lapszemle

Lóránt Károly

Lóránt Károly, neves közgazdász szerint a nemzetközi pénzügyi rendszer irgalmatlanul kiszipolyozza a gyengéket, mint azt egyes Rothschildok becsületesen meg is mondták.

A londoni Rothschild bankház New York-i munkatársának ezt írta 1863-ban: „Azon kevesek, akik értik a rendszert, azok vagy érdekeltek az abból származó profitban, vagy annyira függenek annak előnyeitől, hogy nem fejtenek ki ellenállást vele szemben.

Ezzel szemben az embereknek az a nagy tömege, amely szellemileg képtelen felfogni azt a hatalmas előnyt, amit a tőke származtat ebből a rendszerből, zúgolódás nélkül fogja elviselni annak terheit, talán anélkül, hogy gyanítanák, hogy a rendszer ellentétes az érdekeikkel.”

Hírdetés

Napóleon szerint ha egy kormány a bankárok pénzétől függ, a bankárok és nem az ország vezetői azok, akik a helyzetet uralják.

A pénznek nincs hazája, a pénzemberekben nincs hazafiság, és illemtudat, egyetlen céljuk a nyereség.

Thomas Jefferson, Amerika harmadik elnöke, aki a függetlenségi nyilatkozatot írta, így vélekedett a bankrendszer nagyobb veszélyt jelent a szabadságunkra, mint egy professzionális hadsereg.

Meglepő, hogy ennyi figyelmeztetés ellenére számos ország vezetői könnyedén feladják függetlenségüket, és vagy pénzt vesznek kölcsön vagy olyan pénzrendszerhez csatlakoznak, amelyre semmilyen befolyásuk nincs.
Magyar Hírlap


Forrás:patriotaeuropa.hu
Tovább a cikkre »