A balliberálisok teljesen felszámolnák a szólásszabadságot: célpontban a Telegram

A balliberálisok teljesen felszámolnák a szólásszabadságot: célpontban a Telegram

Az Amerikai Egyesült Államokban totális cenzúrát próbálnak megvalósítani az ottani balliberális erők. Donald Trump elnök Twitter-Facebook-Youtube letiltása, a Parler.com közösségi oldal eltávolítása után az új diktatúra a Telegram üzenetküldő platformot vette célba. Az egyik álcivil szervezet képviseletében

tegnap bejelentette: pert indítanak a Telegram betiltására, mert azon „szélsőségesek erőszakra uszítanak”, illetve azt „antiszemiták” használják, valamint olyan személyek, akik szerinte „a fehér felsőbbrendűséget” hirdetik, illetve más „szélsőségesek eszméket” terjesztenek.

Hírdetés

Az elmúlt napokban az orosz fejlesztésű Telegram felhasználói köre robbanásszerűen megnövekedett, miután olyan közösségi média platformok, mint a Twitter, a Facebook és a YouTube blokkolták Donald Trump amerikai elnököt, illetve durva cenzúrát alkalmaznak a támogatóival szemben.

Az üzenetküldő platform azért is népszerű, mert  olyan titkosítást használ, ami illetéktelenek számára gyakorlatilag feltörhetetlen.

A Romániában és Magyarországon is ismert Telegram január első hetében több mint 500 millió havi felhasználóval rendelkezett. Pavel Durov vezérigazgató elmondta, az elmúlt napokban volt olyan időszak, amikor  72 óra alatt 25 millió új felhasználó regisztrált az oldalon. Ez egyértelműen összefüggésben van azzal, hogy Amerikában Donald Trump híveinek platformjait megszüntették, vagy blokkolják az ottani tech-cégek.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »