A balliberális véleményvezérek támadásba lendültek

A veszélyhelyzet meghosszabbítására tett törvényjavaslat pénteki benyújtása után azonnal kampányba kezdett a sajtó egy része annak érdekében, hogy az ellenzéki pártok ne szavazzák meg a tervezetet. Volt, aki azt írta: aki megszavazza a rendkívüli törvényt, az a szavazás pillanatától politikai ellenség. Egy másik vélemény szerint pedig nem a felhatalmazással van baj, hanem azzal a személlyel, aki kapja – derült ki az M1 Híradójából.

A kormány hétfőn az operatív törzs és a belügyminiszter javaslatára arról döntött, hogy rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdet az ország teljes területére.

A koronavírus miatti veszélyhelyzetet a kormány március 11-én hirdette ki. Az alaptörvény szerint külön parlamenti felhatalmazás nélkül azonban az erről szóló rendelet csak tizenöt napig, vagyis március 26-ig maradhat hatályban.

Varga Judit igazságügyi miniszter ezért péntek este benyújtotta a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot. Ez – előre meg nem határozott időre – meghosszabbítaná a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetet. A balliberális sajtó és az általuk megszólaltatott véleményvezérek azonnal támadásba lendültek.

Föld S. Péter újságíró például nyíltan azt üzente a baloldali pártoknak: ne hezitáljanak, mert „nem a felhatalmazással van baj, hanem azzal a személlyel, aki kapja”, vagyis Orbán Viktorral. Szerinte a gyakorlatban ez azt jelentené, hogy „idén már nem ül össze az Országgyűlés, nem lehet sem helyi, sem országos népszavazást tartani, és időközi választások sem lennének”.

Hírdetés

Lattmann Tamás nemzetközi jogász – akit nemrég bocsátottak el szexista megjegyzése miatt a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről –, a Magyar Hang internetes oldalán azt publikálta: „A vírus a demokráciát is támadja. Aki ellenzéki oldalról ezt az ötletet nem utasítja el élből, az bűnrészes. Ennyire marha egyszerű” – tette hozzá.

Vásárhelyi Mária a Városi Kurírban üzent. A Soros Alapítvány korábbi elnöke nem finomkodott, szabályosan megfenyegette a baloldali pártokat és azok politikusait. Azt írta: „aki megszavazza a rendkívüli törvényt, a szavazás pillanatától politikai ellenségemnek tekintem!”

A baloldali pártok szót fogadtak, nem szavazták meg a házszabálytól való eltérést, így kedden nem dönthet a parlament a veszélyhelyzet meghosszabbításáról.

Így pedig nemcsak a kormánnyal mentek szembe, hanem saját szavazóikkal is. A Nézőpont-csoportfelméréséből ugyanis kiderül, hogy a magyarok 94 százaléka támogatja a veszélyhelyzet meghosszabbítását. A számokból pedig tisztán látszik, hogy még a magukat kormánykritikusnak mondók is a meghosszabbítására szavaznak.

A felmérés kitér arra is, hogy a magyarok döntő többsége elégedett a koronavírus-járvány miatt bevezetett gazdasági és az emberek biztonságát célzó intézkedésekkel.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »