A ballib és a gazdag

Van egy egyre javuló jövőbelátó képességem. Mindig megvolt valamennyire, de idővel csak javult.

Megfigyeltem: fordítottan arányos a szexszel. Minél kevesebbet gondolok a szexre, annál jobban látom a jövőt. Szóval, ha jól számolom, 75 éves koromban már kristálytisztán fogom látni a jövőt.

S a dolog teljesen önzetlen, azaz sose látok olyat a jövőben, amiből személyes anyagi hasznom származhatna.

35 évesen vettem észre ezt magamon először. Ez egybeesett a nagy Orbán-bukással, azaz 2002-vel, amikor minden előrelzés enyhe Fidesz-győzelmet jósolt, miközben a ellenkezője lett: enyhe ballib győzelem.

Alapvetően akkor semleges voltam mint szavazó. Bár – a szó magyar értelmében – akkor is jobboldali voltam, de sokkal közelebb állt hozzám az MDF, mint a Fidesz.

Akkoriban minden délutánomat a lassan csődbe menő boltomban töltöttem (végül csak 2006-ban zártuk be). Az időt rendszerint rádióhallgatással töltöttem be, kedvencem a Drága Bolgár Úr betelefonálós műsora volt, mert a demagóg profizmus csúcspontja volt, valamint mindig meg lehetett tudni belőle épppen mi a „baloldali” pártdirektíva.

2002 tavaszától nagy volt a lelkesedés, éppen leváltották a ballibek Zorbánt. Pedig az még a liberális-konzervatív Zorbán volt, de ugyanúgy utálták, mint a mostani Zorbánt. A hangulat az volt, hogy most aztán gigaperek indulnak a korrupt fideszesek ellen, meg jönnek a szakértők és paradicsom lesz. Persze egyikből se lett semmi: a direkt a fideszes „korrupció” kivizsgálására létrehozott önálló államtitkárság egyetlen ügyet se tudott bizonyítani, másfél év után az egész szervet meg is szüntették (az államtitkár Keller László később össze is veszett az MSZP vezetőségével, bukott ember lett, végül ki is zárták a pártból), ami pedig a szakértőket illeti, sikeresen összehozták a rendszerváltozás utáni legnagyobb magyar gazdasági válságot.

Erre visszaemlékezni azért érdemes, mert akkor, 1998-2002 között pont ugyanúgy téma volt a ballib médiákban a Fidesz országlopása mint ma, s akkor is ez teljesen biztos, bizonyított tényként volt állítva. Aztán kiderült: pár milliárd Ft elköltése és másfél év fokozott munka után se volt képes a ballib kormány bármit is bizonyítani a biztosnak állított „tényekből”. Kiderült: minden szabályosan ment, s semmi se különbözött a korábbi ballib gyakorlattól a közpénzek költése terén.

De vissza a témához. S jöttek a szakértők és a betelefonálók. Mindenki hangosan dicsérve a Párt vonalát. Jó az emlékezetem, így nagyon vicces, hogy sokszor ugyanaz a kontingens ma pont az ellenkezőjét mondja ugyanarról. Két jeles emlék:

  • az iskolaösszevonás – később a Fidesz is akarta, akkor ellenezte, a lényeg: a kisebb településeken ne legyen iskola, inkább legyenek összevont iskolák, s legyen megszervezve a tanulók szállítása állami pénzen – akkor minden ballib ismételgette, ez mekkora fantasztikus dolog, a szaktudomány szerint is ez a helyes, míg a Fidesz meg hülye, mert alaptalan nosztalgia miatt ragaszkodik a helyi iskolákhoz, pár évvel később ugyanazok a szaktudósok „bizonyították”, hogy a helyi iskolák megmaradása a szaktudomány alapvető tétele, s mindenki hülye, aki mást mond,
  • a minimálbér – a kedvencem a 70+ éves nyugdíjas ballib betelefonáló néni, aki sírva panaszkodik, hogyan emelhette a gonosz Zorbán a béreket, hiszen ezzel megszűntek a munkahelyek és becsődöltek a jóságos vállalkozók, de most hogy Medgyessy emel, az más, mert az „piaci” emelés.

Hírdetés

De alapvetően semleges voltam. Viszont semlegesként is alapvetően a baloldaliakon lehetett jobban röhögni.

Egyrészt ment tovább ez a most is népszerű haladzsázás:

– hogy a jobboldal nem ért semmihez, lop, lerohaszt, tönkretesz, elvesztegeti az időt, bezzeg a baloldal világra szóló szakértői mindent tudnak.

Másrészt az aprólékos magyarázatok a szembeötlő ellentmondásokról, pl. hogy a baloldali elit miért szupergazdag.

Erre a Drága Bolgár Úr 3 magyarázatot is elterjesztett:

  • Az egy másik világ, nem a miénk! A nagyvállalkozók csillagászati eszközökkel dolgoznak. Ilyen a kapitalizmus, mely a jólét forrása.
  • Próbáltuk az egyenlősködést, nem jött be. Szóval ne túrkáljunk mások zsebében. Ők megdolgoztak a pénzükért, versenyezve a szabad piacon.
  • Ezek a gazdagok emelik fel a kisembereket és a nyomorgókat, tiszteljük őket! A kisembereknek munkát adnak, a nyomorgóknak meg segélyt. Ha nem lennének, mind meghalnánk.

Aki pedig mindezt nem fogadja el, azt a sárga irigység megfertőzte, míg az ilyen emberek alapvetően lusták és tehetségtelenek, akik gyűlölik a náluk jobbakat!

Hallgattam nap mint nap ezeket a mélysötét ostobaságokat. S láttam: szépen készítik elő a saját bukásukat. Akkor nem sejettem persze, hogy 2010-ben totális ballib bukás lesz, de abban biztos voltam, hogy az inga vissza fog lengeni, a baloldal ellenzékbe kerül, s a hatalomra kerülő jobboldalnak nem is lesz gondja a propagandára, mert csak elő kell vennie a baloldaliak által éveken át rikácsolt ökörségeket.

Most ugyanez megy az EP kapcsán. Itt Rejhszfűrer elvtárs elmondja:

– a Fidesz már el van szigetelve, zuhan a szakadékba, az EU és a NATO nyert. Annyira fanatikus a neofita libbant „újságíró”, hogy még társai is óvatosan elhatárolódnak tőle.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »