A balkáni elitekkel szemben nem működik a spanyol etikett

Közmondásosan a kutya sem azt ugatja meg, akitől fél, hanem aki TŐLE fél. Aranyigazság ez persze mindenkor, de ha valamikor, akkor leginkább éppen ma az. Úgy tűnik azonban, mégsem hangsúlyozhatjuk eléggé, pláne, ha a migránsügyben érintett kormányok diplomáciai finomkodásaival vagy országok katonai elégtelenségével szembesülünk

Aki az oly sokak számára legfőbb médiumnak számító fészbúkot szemlézi, lépten-nyomon ennek az igazságnak a megfogalmazásaival találkozhat. Az imént például az alábbi szövegre bukkantam rajta:

„Olvasom, hogy egyes liberális oldalakon fikázzák Szijjártót, hogy milyen vállalhatatlan módon bántja szegény szomszédainkat, s ezt nem fogják megbocsátani. Emberek, mikor értitek már meg, hogy a bizánci/oszmán diplomácián szocializálódott balkáni elitekkel szemben nem működik a spanyol etikett? Ők az erő nyelvén kommunikálnak, ha finomkodsz, nem úriembernek tartanak, hanem sebezhetőnek.”

Hírdetés

Vannak persze, akik régmúltunkra hivatkozva a toleranciát, a befogadást szajkózzák ma is. Csakhogy más idők voltak azok. A mostaniakhoz képest gáláns ellenségekkel álltunk valaha szemben. Például amikor II. Konrád német-római császár (990-1039) hazánkat megtámadta, Szent István őt s haderőit becsalta az országunkba: elvette tőlük fegyvereiket, majd élelmet adott nekik, aztán szépen hazaküldte őket. Erős kezű államalapító királyunk is az erő nyelvén „kommunikált” velük. Pedig neki nem egy kifejezetten balkáni csürhével volt dolga!

Most viszont azzal van dolgunk. Szó szerint csürhével. Mire is int egy másik közmondásunk? Disznóknak ne dobjunk igazgyöngyöt! Teljesen hamis a liberálisok szemforgató farizeuskodása, az, hogy ilyenkor a Bibliát idézik, de persze csak egyes mondatait. És teszik ezt ők, akik amúgy semmit sem adnak tartalmára. (Miért nem idéztek belőle a melegparádé idején?)

Ha ilyen helyzetben mégsem áll igazán sarkára a kormány, ha a rendőrséget és honvédséget nem erősíti meg, válik különösen is kulcsfontosságúvá Magyarország Alaptörvénye, amely kimondja, hogy az ország védelme minden magyar állampolgár kötelessége. Ennek részeként elengedhetetlen a megsegítésük részükre való természetbeni gyűjtésekkel. (Orbán Imre, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Veszprém megyei elnöke fészbúkján az imént éppen erre szólított fel bennünket.)

Igen, ne feledjük sohase, hogy a balkáni elitekkel szemben nem működik a spanyol etikett. Mindaddig pedig, amíg ezt a migránsügyben érintett kormányok nem ismerik fel, nemcsak saját hitelességüket veszítik el választóik előtt, hanem erkölcsi jogukat is ahhoz, hogy e kérdésben nyilatkozzanak.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »