A 21 éves H. Roland fél Békéscsabát kifosztotta

A 21 esztendős H. Roland azok közé a fiatalok közé tartozik, akik igen szorgalmasak. Bár ezt a tulajdonságát a környezetében élők bizonyára kevéssé értékelik. Roland néhány hónap leforgása alatt kis túlzással fél Békéscsabát kifosztotta. Lopott üzletekből és kötött el bicikliket is. A város ingatlanjait is rendszeresen látogatta, mindezt persze hívatlanul. Vitt ékszereket, pénzt, de még játékkonzolt is. Most előzetesben piheni ki a munkával töltött nehéz napokat.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság lopás bűntett, lopás vétség, valamint az utóbbi bűncselekmény kísérlete miatt büntetőeljárást folytatott egy újkígyósi férfi ellen. A 21 éves H. Rolandot a rendőrség 20 olyan bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja, amelyek 2015. április 22-e és 2015. június 2-a között történtek Békéscsabán – írja a police.hu.

Hírdetés

A fiatal férfi üzletekből lopott különböző termékeket, valamint társasházi tárolókat tört fel, ahonnan kerékpárokat tulajdonított el. Két tárolóba nem tudott bejutni, de az ajtók megrongálásával több tízezer forint kárt okozott a lakóközösségeknek. Más helyekről, lépcsőházból, illetve utcáról további három kerékpárt tulajdonított el. Emellett a Derkovits soron, a Penza lakótelepen és a Bánszki utcában összesen nyolc lakásba tört be. Mindenhol átkutatta a helyiségeket, a bútorok fiókjait és készpénzt, arany ékszereket, valamint különböző használati tárgyakat, műszaki cikkeket tulajdonított el.

A rendőrség a bűncselekmények felderítése érdekében megerősített szolgálatot szervezett arra a területre, ahol a lakásbetörések történtek. Ennek eredményeként még júniusban, a Penza lakótelepen elfogták a gyanúsítottat, az akkor 20 éves H. Rolandot, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van. Megtalálták nála a közvetlenül az elfogását megelőzően feltört lakásból eltulajdonított pénzt, valamint arany ékszereket, amelyeket a nyomozók lefoglaltak és visszaadtak a tulajdonosnak. Ugyanebből a lakásból a gyanúsított ellopott egy játékkonzolt is, amit egyik ismerősének, a békéscsabai M. Tibornak adott el. A 30 éves férfit a rendőrség orgazdaság vétség elkövetésével gyanúsítja.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »