A 2026-os és 2030-as Vb-t is kizárólag az M4 Sport adja Magyarországon

A 2026-os és 2030-as Vb-t is kizárólag az M4 Sport adja Magyarországon

Nyitókép: Körkép.sk

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), az Európai Műsorszolgáltatók Uniója (EBU), valamint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) megállapodása értelmében a következő két férfi labdarúgó-világbajnokságot Magyarországon 2026-ban és 2030-ban is kizárólag a közmédia különböző felületei közvetítik, előfizetési díj nélkül.

„Óriási örömmel jelenthetjük be, hogy folytatódik a hagyomány: indulása óta az összes labdarúgó Eb és vb kizárólagos otthona az M4 Sport volt, a mostani szerződés értelmében ez legalább 2030-ig így lesz

– fogalmazott Papp Dániel vezérigazgató az MTVA közleményében. –

Hírdetés

Most már csak azért szorítunk, hogy a magyar válogatott is részt vegyen a tornán, ebből a szempontból kulcsfontosságúak lesznek a novemberi Nemzetek Ligája-mérkőzések, valamint a jövő évi selejtezők, amelyeket szintén kizárólag a közmédia felületein láthatnak élőben Magyarországon, ahogy nálunk minden esetben, természetesen előfizetési díj nélkül.”

A 2026-os labdarúgó-világbajnokság nemcsak a mérkőzések és a csapatok számát tekintve jelent új szintet, hanem a torna közszolgálati média általi tudósításának szerkezetében is. A mérkőzéseket az M4 Sport, a párhuzamosan futó meccseket az M4 Sport+ közvetíti. Emellett a nyáron indult Nemzeti Sportrádió is kiterjedt tudósítást nyújt a tornáról, minden mérkőzésnapon élő közvetítéssel és elemzéssel.

A mérkőzések és az összefoglalók a közszolgálati média digitális platformjain is elérhetőek lesznek, csakúgy, mint az összes megnyitóünnepség, várhatóan minden országnak lesz sajátja.

Nemzeti Sport


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »