A 11 éves kislány esete a pszichológust is sokkolta! Nézzük, mit mondott!

A 11 éves kislány esete a pszichológust is sokkolta! Nézzük, mit mondott!

Az Annamajorban (Miloslavov) található egykori szövetkezet épületben történtek egész Szlovákiát megdöbbentették. Gabriella Herényiová tapasztalt gyermekpszichológus a pluska.sk-nak elmondta, hogy miben kereshetők az okok, és mi játszódik le ilyenkor az áldozat fejében.

Herényiová szerint a pandémia is szerepet játszik abban, hogy a gyerekek így viselkedtek. „Társadalomként félretettük őket, nem járnak iskolába, de ez nem jelenti azt, hogy megoldottuk a problémáikat, épp ellenkezőleg. Mi csak súlyosbítottuk őket. Elvettük tőlük az iskolát, a szakköröket, a barátaikat. Ha elszigetelődnek, mint ebben az esetben, egy volt szövetkezeti épületben, ott senki sem zavarhatja őket, „szabad a terep”, és kipróbálhatnak minden embertelenséget, amit elkövettek, mert ezt látják a filmekben, még abban a korban vannak, amikor nem ismerik a következményeket” – mondta a pluska.sk-nak.

Hírdetés

A pszichológus elmondta, a kulcs a megelőzésben van. „Gondoskodni kell a gyerekekről, vissza kell adni nekik a köröket, a sportot, hogy valahol megvalósíthassák önmagukat” – közölte.

Mi történik most az áldozattal? Mire kell figyelniük a szülőknek? Hogyan óvják meg gyermekeiket? A pszichológus erre is válaszolt! Folytatás a galériában.

(br, pluska)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »