A 10 legjobb gimnázium is beállt a tiltakozók közé

A 10 legjobb gimnázium is beállt a tiltakozók közé

A szerda reggeli polgári elégedetlenségi akciót sokféleképpen lehet értékelni, ám az mindenképpen jelzésértékű, hogy az ország legjobb 10 gimnáziuma is beállt a sorba.

Sokféleképpen értékelik a szerda reggeli polgári elégedetlenségi akciót, és nem is csak a tartalmát, hanem a résztvevők mennyiségét is. A források 140-250 csatlakozó intézményről beszéltek, ami elég sok ahhoz képest, hogy néhány hónapja ilyesmi elképzelhetetlen lett volna. Ugyanakkor az összes oktatási intézménynek ez az szám csak töredéke.

Hírdetés

Viszont amit a 444.hu kiszúrt, az mindenképpen jelzésértékű: az ország legjobb tíz gimnáziuma mind részt vett az akcióban. A legfrissebb középiskolai ragsor élén olyan iskolák szerepelnek, mint a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium és a Radnóti, vagy a szintén fővárosi Eötvös József Gimnázium. Az Apáczai, a Trefort, a Városmajori és a Toldi szintén szerepelt a tiltakozók között, de nem hiányozhatott a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium, a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és a veszprémi Lovassy László Gimnázium sem.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »