A 10. emeletről zuhant a mélybe a lift egy budapesti kismamával

Egy 37. hétben lévő kismamával tíz emeletet zuhant a lift egy budapesti lakásban. A hölgy a Tényeknek számolt be rémisztő élményéről. Mint elmondta, hirtelen elsötétült minden, és szabadasésben zuhant a lift. Állítólag a vészfékek fogták meg, de már csak a földszinten. Szorítottam a kezemet, miközben könyörögtem, hogy csak ne fájjon. Akármi történik, mindegy, csak ne fájjon – mesélte a még mindig rémültnek tűnő kismama.

Miután belépett a liftbe, a tizedikről teljesen a földszintig zuhant egy kismamával a felvonó.

Hírdetés

A hölgy a Tényeknek számolt be rémisztő élményéről. Mint elmondta, hirtelen elsötétült minden, és szabadasésben zuhant a lift. Állítólag a vészfékek fogták meg, de már csak a földszinten. Szorítottam a kezemet, miközben könyörögtem, hogy csak ne fájjon. Akármi történik, mindegy, csak ne fájjon – mesélte a még mindig rémültnek tűnő kismama.

A házban lakók elmondása szerint a felvonót szinte minden nap javítani kell. A szakértő szerint a lift üzemeltetőjének és karbantartójának kell kivizsgálnia az esetleges problémákat.

A liftek többsége egyébként 20 éves időtartamra készült. A régebbi társasházakban, panelházakban azonban több mint 40 éve működnek ugyanazok a szerkezetek – így a Magyar Felvonószövetség azt szeretné elérni, hogy a régebbi típusú házakban üzemelő lifteket teljesen új típusokra cseréljék le záros határidőn belül ahelyett, hogy alkatrészeket cserélgetnek ki bennük.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »