Amerikai óda a magyar kormányról

Amerikai óda a magyar kormányról

THE DAILY SIGNAL

Szijjártó az Egyesült Államokban leleplezett  egy döbbenetes amerikai beleszólási kísérletet a magyar belpolitikába

Az amerikai jobboldali, konzervatív Heritage Foundation nevű agytröszt központi médiuma, a Daily Signal „Miért teszi magáévá ez az európai vezető Trump elnökségét” címmel jelentetett meg cikket.

A cikk szerzője, Mike Gonzalez, elisemert kutató és George W. Bush külügyminisztériumában is dolgozott.

Írásának apropója az, hogy Szijjártó Péter a múlt héten Washingtonba látogatott azért, hogy valami olyasmit kapjon a Trump-kormánytól, amelyet az  Európai Unió megtagad tőle: szimpátiát azon szuverén jogához, hogy saját maga hozhasson belső döntéseket és jogszabályokat.

Megérdemli, hogy meghallgassák, írja Gonzalez.

Hírdetés

Az ilyen visszatérés a nemzetállamok –  nem is beszélve szövetségesekről és barátokról – közötti alapvető kapcsolatokhoz ugyancsak radikális eltérés a korábbi kormánytól. Szijjártó Péter külügyminisztériuma kijelentette, hogy az Obama-kormány nem adta meg Budapest jogát az önrendelkezéshez.

A Heritage Foundationnél múlt héten elhangzott beszédében Szijjártó Péter elmesélt egy anekdotát arról, hogy mi történt, amikor 2014-ben találkozott Victoria Nuland külügyi államtitkárral. Azért vele, mert John Kerry külügyminiszter nem erre nem volt hajlandó.

E megbeszélésen Nuland képletesen Szijjártóhoz vágott egy papírlapot, amelyen felsorolták azokat a követelményeket, amelyeket Magyarországnak kellene teljesítenie ahhoz, hogy az amerikai kormány hivatalosan is találkozón vegyen részt a magyar kormánnyal.

„És tudják, mi volt a papírlapon?” – kérdezte Szijjártó. Az, hogy „miként írjuk át az alkotmányt, miként változtassuk meg a médiatörvényt, miként változtassuk meg a választási jogszabályokat, hogyan változtassuk meg az egyházakra vonatkozó törvényt és hogyan változtassuk meg a Legfelsőbb Bíróságra vonatkozó jogszabályokat”.

Folytatás:

http://demokrata.hu/hir/kulfold/odat-zengenek-magyar-kormanyrol

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »