Az Együtt aktivistái Soros-plakátokat szaggattak a XVI. kerületben

Az Együtt aktivistái Soros-plakátokat szaggattak a XVI. kerületben

Ígéretüknek megfelelően vasárnap délelőtt az Együtt XVI. kerületi aktivistái elkezdték leszedni az Orbán-kormány Soros Györgyöt célkeresztbe vevő, hivatalosan a nemzeti konzultációt lezáró plakátjait. Az akcióról az ellenzéki párt előzetes bejelentést tett a rendőrségen, önkormányzati képviselője, Vajda Zoltán szerint pedig a plakátokat anélkül távolították el, hogy a keretüket megsértették volna, vagyis anyagi kár nem keletkezett. A plakátokkal van gondjuk, nem a plakáthelyekkel – mondta erről. A levakart plakátmaradványokat aukcióra bocsátják.

Vajda Zoltán, az Együtt XVI. kerületi önkormányzati képviselője mai, a plakáttépés előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy azért van szükség erre az újító, hivatalos rendőrségi bejelentéssel, nyilvános demonstráció keretében tartott eltakarításra, mert meg kell védeni az állampolgárokat a kormányplakátok által okozott szellemi és vizuális környezetszennyezéstől.

Fotó: Vajda Zoltán Facebook oldala

Hírdetés

Vajda Zoltán, az Együtt XVI. kerületi önkormányzati képviselője, országgyűlési képviselőjelöltje nyilvános plakáttépéssel egybekötött sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a rendezvény egy újítás: hivatalosan bejelentett demonstráció keretében, rendőri biztosítás mellett távolítják el az uszító propagandaplakátokat. Mint mondta: Fényes nappal, nem bujkálva, a nyilvánosság erejét használva, büszke hazafiként teszik ezt, mert erkölcsileg elfogadhatatlan és nincs más megoldás. Megtisztítják a XVI. kerületet, a szellemi és vizuális környezetszennyezéstől, attól, amit ezek a plakátok okoznak. Az Együtt országgyűlési képviselőjelöltje szerint erre több ok is van: Hazudnak, amikor a plakáton azt mondják, ők a 99%, így mindenki más az 1%. De mi nem az 1% vagyunk, hanem sokkal több – tette hozzá.

MTI / OS

The post Az Együtt aktivistái Soros-plakátokat szaggattak a XVI. kerületben appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »