Új útvonalon vonaglanak a buzik – Buda is kap a „jóból"

A Budapest Pride 2017 szervezője 2017. július 8-án -13 óra 10 perckor – három órával a rendezvény kezdete előtt – újabb bejelentést tett, melyben a korábban meghatározott és a rendőrség által tudomásul vett vonulásos rendezvény helyszínéül, új útvonalat jelölt meg.

A vonulás új útvonala az Alkotmány utca – Bajcsy-Zsilinszky út – József Attila utca – Széchenyi tér – Lánchíd – Lánchíd utca – Ybl Miklós tér.

Hírdetés

A rendőrség megkezdte az új bejelentés útvonalának biztosítására való felkészülést.

A rendőrség kéri, hogy az előre nem ismert, újonnan bejelentett rendezvény útvonalán a megváltozott forgalmi rend szerint fokozott figyelemmel közlekedjenek, és egyben kéri az útvonalon lakók türelmét

A BRFK kiemelte: a rendőri biztosítás módjának meghatározása szakmai kérdés, amelyben a rendőrség jogosult és köteles dönteni, a szervező nem határozhatja meg, hogy a rendőrség törvényben rögzítet feladatait milyen módon látja el. A rendőrség ugyanis felelősséget visel mind a rendezvényen résztvevők biztonságáért, mind mások jogainak tiszteletben tartásáért, a közrend, a közbiztonság és a közlekedés rendjének fenntartásáért – írták.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »