Augusztusban Magyarországra jöhet Putyin orosz elnök

Augusztusban Magyarországra jöhet Putyin orosz elnök

Egy éven belül másodszor is Magyarországra látogathat Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin. A Magyar Judo Szövetség elnökének titkárnője megerősítette a Magyar Nemzet azon értesülését, hogy az orosz elnök ma elfogadta a szövetség meghívóját, és részt fog venni az augusztus 28-i budapesti cselgáncs-világbajnokság megnyitó ünnepségén. Úgy tudjuk, hogy az orosz elnök csak rövid látogatást tesz hazánkban, délután érkezik meg a gépe a Liszt Ferenc repülőtérre, majd Orbán Viktor miniszterelnökkel fog tárgyalni. Értesülésünk szerint a már régen húzódó paksi atomerőmű lesz a megbeszélés középpontja.

Hírdetés

Utoljára február elsején találkozott Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin orosz elnök személyesen, Budapesten. Akkor is a paksi beruházás és az orosz-magyar kétoldalú gazdasági kapcsolatok kerültek a középpontba.

Információink szerint az elnöki vizitet megelőzően Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter július 4-én a hivatalos látogatáson fog részt venni Moszkvában, ahol találkozik majd Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel és az orosz ortodox egyház főméltóságaival.

Vlagyimir Putyin látogatásával kapcsolatos kérdéseinket elküldtük a magyar és az orosz külügynek, a Miniszterelnökségnek, a Kreml titkárságára. Amint válaszolnak, frissítjük a cikket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »