Rendbontásokat jósol őszre a Magyar Idők

Állami intézmények, ingatlanok, épületek elfoglalására készül ősszel a „Soros-hálózat”, amelynek célja, hogy zavart keltsen és destabilizálja az országot – írja saját, meg nem nevezett forrásból származó értesüléseire hivatkozva a Magyar Idők.

A kormánypárti lap szerint „Soros György kottájából játszó ellenzéki csoportok” azért folyamodnak ehhez a módszerhez, mert „a kormányellenes tüntetésekkel nem sikerült megbontani a Fidesz–KDNP támogatóinak egységét”.

A Magyar Idők számos olyan véleményt, blogbejegyzést idéz az elmúlt évekből, amelyek szerint az Orbán-rendszert nem lehet demokratikus úton leváltani, és ezekből vonja le a következtetést, hogy „a választások közeledtével Soros alighanem arra készül, hogy összefogja és hatásosabb fellépésre sarkallja mindazokat, akik készek kiszolgálni őt”. Ehhez állítólag mindenekelőtt össze kell hangolnia az ellenzéki körök tevékenységét.

Hírdetés

A kormánypárti lap az őszi akciók előszelének látja Soros csütörtökön megjelent cikkét is, amelyben azt írta: a demokráciát a népnek magának kell kivívnia, illetve a nyílt társadalomért ki kell állni. Soros szerint erősítik reményeit a spontán, alulról szerveződő kezdeményezések, amelyekben főleg az ifjúság vesz részt, például a lengyel kormánnyal és a magyar „maffiaállammal” szembeszálló „ellenállási mozgalmak”.

„Erőszakos akciókra, durva provokációra – látszólag ad hoc – azonban már eddig is akadtak példák” – írja a Magyar Idők, amely ilyennek látja például a Momentum Mozgalom elnökének az Origo szerkesztőségében tett, ellentmondásos megítélésű látogatását, illetve azt, hogy Gulyás Márton aktivista és társa festékes flakont dobott a Sándor-palotára.

A lap a legfajsúlyosabb bizonyítékként azt hozza fel, hogy információi szerint Soros György „a közeljövőben Budapestre készül, a látogatás előkészítése gőzerővel zajlik”. Fontosnak tartja megjegyezni azt is, hogy a milliárdos üzletember „nagy valószínűséggel a patinás Gresham-palotában működő Four Seasons Hotel vendége lesz”.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »