Lekapcsolták a "röszkei müezzint"

Lekapcsolták a "röszkei müezzint"

Nyolc nyelven üvöltötte a hangszóró a röszkei határban, hogy mi vár a menekültekre és a migránsokra, ha Magyarországhoz érnek. Hetekig könyörögtek a röszkeiek, hogy kapcsolják ki a rendszert.

Kikapcsolták a Röszke végében húzúdó magyar-szerb határon az „okoskerítést”, amit a település Felszabadulás utcájában lakók lapunknak csak „röszkei müezzinnek” neveztek. A Délmagyar szombati beszámolója szerint az áprilisban beadott lakossági panaszok értek célt, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerint a hangjelzés jelenleg egy 491 méteres szakaszon nem üzemel. A hatóság szerint a hangjelzés kikapcsolása az érintett szakaszon nem veszélyezteti a határőrizeti tevékenységet.

Hírdetés

A héten már árammal ellátott vezetéket is telepítettek a déli határon húzódó kerítés egy 10 kilométeres szakaszán, mely jelzőrendszerként is funkcionál és a teljes déli határon kiépítik. A telepítés során egy munkás áramütést szenvedett, őt az Index információi szerint kórházba kellett vinni. A Belügyminisztérium szerint a kerítés „egy szúnyognak sem árt”, emberi életre nem veszélyes.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »