Idős eltartók, fiatal lányok, szex és tandíj

Idős eltartók, fiatal lányok, szex és tandíj

Amanda, az amerikai Princeton Egyetem egyik hallgatója éppen lefeküdni készült este tízkor, amikor kapott egy sms-t egy hatvan éves bankártól. Azt kérte, hogy azonnal menjen a New York-i lakásába. – Mondtam neki, hogy már túl késő van, nem járnak a vonatok. De azt válaszolta, hogy küld értem egy limuzint – mesélte Amanda a theatlantic.com-nak.

Amanda így beleegyezett, és csak annyit kért, hogy másnap 10-re vigyék vissza, mert vizsgáznia kell. Egy gyertyafényes vacsora, szex és alvás után Amanda már újra a limuzinban ült, majd átöltözött, felkapta a könyveit és bement az egyetemre.

A bankár nem az első férfi, akivel Amanda találkozott a Seeking Arrangement nevű weboldalon, ami fiatal, pénzre és eltartásra vágyó lányokat köt össze pénzes és szexre vágyó férfiakkal.

A „speciális társkeresőt” böngészve rögtön feltűnik, hogy mi is a fő szabály. „Minden sikeres kapcsolat egy megegyezés két fél között. Az üzletben a partnerek üzleti szerződést írnak alá, amelyben kitűzik a célt és elvárásokat. Ehhez hasonlóan a romantikus kapcsolatok is csak akkor működhetnek, ha két fél egyetért abban, hogy mit várnak a másiktól és mit tudnak cserébe nyújtani”.

Ennek fényében az eltartók profiljának legfontosabb és legkiemeltebb része az, hogy mennyit keresnek. Az eltartott pedig leírja, hogy mit adna szívesen a pénzért, nyaralásért, bevásárlásokért cserébe. Az oldalon egyetlen szó nincs leírva arról, ami a legtöbb esetben a megegyezés kulcsfontosságú része: a szex.

Bár az alapítók inkább escort szolgáltatásként írják le az oldalt, amiben ugye nem mindig szerepel szexuális szolgáltatás, valljuk be, nehezen hihető, hogy egy férfi szép summákat fizetne rendszeresen egy nőnek úgy, hogy csak elviszi vacsorázni, és társalog vele egy keveset. Persze, bizonyos esetekben ez is elképzelhető, de a többség mégsem ezt keresi.

Hírdetés

2013-ban a weboldal bejelentette, hogy Sugar Baby-jeinek (azaz az eltartott feleknek) a negyvennégy százaléka egyetemi hallgató. Be is vezettek egy promóciót: ha valaki .edu-s email címmel regisztrál, akkor prémium tagságit kap, vagyis megemelik az „értékét”.

Teszik mindezt azért, mert szerintük az intelligencia igenis fontos ezen az oldalon. Egy Sugar Daddy (vagyis eltartó) sokkal inkább szeret értelmes, tanult nőkkel beszélgetni, akik megértik a munkahelyi problémáikat. Az sem mellékes, hogy szívesebben viszik el céges bulikba, összejövetelekre, és nem mindegy nekik, hogy a partnerük beszélgetésbe tud-e elegyedni a társaságban lévőkkel vagy sem.

http://mno.hu/

A kompenzációt pedig inkább a randevú végén érdemes szóba hozni, legalábbis ezt állította Rebecca, a New York-i Egyetem hallgatója a The Atlantic-nak. – Már a beszélgetés legelején szóba hoztam a pénzt. Hónapokig jóval kevesebbet kerestem, mint a barátnőim. Ők tanácsolták, hogy ne tegyem, hagyjam míg a férfi veti fel – így sokkal jobban lehet keresni. Sokkal hálásabbak, ha azt látják, kedvem van velük lenni, és elhitetem velük, hogy nem a pénzért csinálom.

A cikk elején említett Amanda azt mondja, hogy ő például bankkártyát kapott az egyik férfitól. – Jobban szeretik, mert kevésbé formális, nincs közvetlen pénzátadás.

A Seeking Arrangement tízmillió tagot számlál, összesen 139 országból. Ebből nyolcmillió Sugar Baby és kétmillió Sugar Daddy, vagy Sugar Momma, ha nőről van szó. A tagság ingyenes, a székház pedig Las Vegasban található, de van irodájuk Ukrajnában és Szingapúrban is.

Amit nem említ a 2006-óta üzemelő honlap az, hogy nem csak happy enddel végződő történetek kötődnek hozzájuk. 2013-ban, a Google egyik magas beosztású munkatársát holtan találták egy jachton. Forrest Hayes a Seeking Arrangementen ismerte meg későbbi gyilkosát, a Sugar Baby-ként regisztrált Alix Tichelmant. A nő a férfi akarata ellenére injekciózott be neki heroint, hogy elkábítsa. Forrest azonban belehalt. Tichelmant hat év börtönre ítélték.

Botrány kerekedett abból is, hogy kiderült, a 2012-es Republikánus Konvención a floridai Tampa Bay-ben a honlap látogatottság huszonöt százalékos növekedést mutatott erre a földrajzi területre. A The Huffington Post ekkor gúnyosan azt írta: a politikusoknak több minden is járt a fejükben, mint a Republikánus Párt.

Bár a Seeking Arrangementen csak regisztráció után lehet megtudni bármit is a felhasználókról, találtunk egy olyan, szintén speciális oldalt, ahol körülbelül hatvan huszonéves magyar lány és fiú is fent van. Ez más, mint a Seeking Arrangement, de az alapja ennek is a pénz. A He Pays (Ő fizet) nevű weboldal leírása alapján fizetnie kell a felhasználónak azért, hogy kapcsolatba léphessen egy nővel (vagy férfival). Az alapítók szerint erre azért volt szükség, mert sok nő távozik az átlagos párkereső oldalakról, amiért túl sokan próbálkoznak náluk komolytalanul. Itt a nő megadhat egy minimum összeget, amennyiért kapcsolatba léphetnek vele (per üzenet) és a férfinak fizetnie kell, ha üzenni akar a nőnek. Nem meglepő tehát a szlogen: Pénzes embereket és nem olcsójánosokat találhatsz a HePays-en.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »