Gulyás Márton is együtt kávézik hétfőn Bayerrel

Gulyás Márton is együtt kávézik hétfőn Bayerrel

Többen is feljelentették Bayer Zsolt lovagkeresztes fideszes publicistát a Karc FM-ben elhangzott szavaiért. Egyebek mellett ugyanis azt mondta a parlament igazságügyi bizottságában a civileket megbélyegző törvény ellen tiltakozó aktivistákról: „Úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön”, illetve „Ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat. Ez ugyanis Magyarország parlamentje, nem pedig a nyilvános vécé, ahová ezek valók.”

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szervezet videóban reagált Bayer felhívására. Ebben a TASZ két munkatársa arról beszél, hogy a „szavakban élő állami propaganda az elnyomás leghatékonyabb eszköze”. „Nem hagyhatjuk szó nélkül az uszítást, nem tűnhet úgy, hogy ezt bárki megengedheti magának” – közölték.

Majd az üzenték Bayernek, hogy üljön le velük egy kávéra és beszélgessenek arról, mitől fél, mert „aki néma tiltakozókat fenyeget erőszakkal, az fél”.

„Rendben, akkor kávézzunk. Csak ha szabad kérnem, kicsit bővítsük a meghívottak körét” – reagált Bayer Zsolt egy blogbejegyzésben a videóüzenetre. Azt írta, szeretné, ha eljönne még Varga Gergő és Gulyás Márton is, valamint két újságíró, Kerner Zsolt és Medvegy Gábor a 24.hu-tól, ők ketten ugyanis – Bayer szavai szerint – „arról értekeztek nyilvánosan, hogy Ómolnár Miklóst és engem fel kell akasztani egy lámpavasra”.

Hírdetés

Egyebek mellett szeretné még, ha eljönne Jurák Kata, a Pesti Srácok tüntetésekre küldött újságírója, a Délmagyarország főszerkesztője, valamint az LMP-s politikus, Szél Bernadett is.

„Nagy tisztelettel várok mindenkit, minden érintettet egy kávéra, jövő hétfőn, azaz május 15-én, délelőtt, mondjuk 11 órakor, a Tabáni Gösserben” – fogalmazott.

Gulyás Márton már reagált is a felvetésre. Videóüzenetében kijelentette: köszöni és nagy örömmel elfogadja a meghívást. Békés, egymás megértésére törekvő beszélgetést remél, és – mint mondta – azon lesz, hogy ez így történhessen.

Bayer egyébként az Echo TV Sajtóklub című műsorában gúnyolódva kért bocsánatot szavaiért. „Én hülye vagyok, ez a szomorú hírem van, engem tényleg lehet provokálni. Bocsi, mindenkitől elnézést, aki rettenetesen megijedt az én borzasztó provokációimtól!” – jelentette ki. Utólag úgy értelmezte a dolgot, hogy merészelt „illetlen szavakkal arról értekezni, hogy a világon bárhol máshol mit csinálnának” az ilyen tüntetőkkel. A bocsánatkérést gyengíti, hogy a publicista és társai hosszan értekeztek „a másik oldal” által elkövetett verbális és tettleges erőszakról. „Rettenetes rettegés is van, mert itt elszabadult az erőszak meg a gyűlölet, és én szabadítottam el” – ironizált.

A publicista szerint például arról is ő tehet, ha a tüntetéseken „a jakobinus csürhe” megtámadja a rendőrsorfalat, és azt üvölti, hogy „Öld meg a szar rendőrt!” Azt mondta: „ha ők férgeznek, az liberális, európai férgezés”, illetve „amit ezek művelnek a tüntetéseken, az maga a csurrantott erőszak”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »