Lebuktatták a sunyin traffipaxozó rendőrt

Lebuktatták a sunyin traffipaxozó rendőrt

Egy Üllői út kapualjban megbújva mért sebességet a rendőr, járókelők vették észre a trükkös traffipaxot, az ügyben fegyelmi eljárás indult.

Az autósok számára teljesen fedett helyről, egy Üllői úti kapualjból traffipaxozott egy fővárosi rendőr – a rejtett sebességmérést egy járókelő szúrta ki, és le is fotózta, a lebuktatott rendőr viszont éppen hogy őt kérte számon a fényképezés miatt, írja a Vezess.hu.

Az autós portál egy közösségi oldalon bukkant a képre, ami alapján úgy tűnik, a rendőr szimplán csak a büntetési bevételre hajtott. A traffipax látványa ugyanis a hatóság szerint magában is preventív jellegű, de a kapualjban egyetlen gyorshajtó sem vehette volna észre a mérést.

Hírdetés

A Vezess.hu felidézi, tavaly szeptemberben az Országos Rendőr-főkapitányság elismerte, semmilyen jogszabály nem szól arról, hogy a traffipaxot jól látható helyre kell tenni – az ORFK szerint viszont a hatóságnál kultúraváltás történt, és már náluk is elvárás az átlátható sebességmérés.

A portál a trükkös traffipax ügyében megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is, ahol közleményben ismerték el: a bujkáló rendőr megsértette a fegyelmi normákat, emiatt pedig fegyelmi eljárás indul ellene.

A beismerést azonban nem verték nagydobra, legalábbis a police.hu oldalára már nem került ki látható helyre a közlemény.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »