Lengyelország és Magyarország kezelés az EU legfőbb feladata

Lengyelország és Magyarország kezelés az EU legfőbb feladata

Külsejük alapján igazoltattak a rendőrök több száz embert Kölnben szilveszterkor. Az unió egyik legnagyobb feladata Lengyelország és Magyarország kezelése. Franciaországban már nem kötelező hazavinni a munkát. Külföldi lapszemle.

Rasszizmussal vádolják a kölni rendőrséget a szilveszteri ellenőrzések miatt – olvasható a német Spiegelben. A lap beszámol arról, hogy a város rendőrsége a tavaly szilveszteri tömeges zaklatás megismétlődését akarta elkerülni azzal, hogy több száz embert igazoltattak Köln több pályaudvarain. A cikk azonban rámutat arra is, hogy többségében olyan férfiakat igazoltattak, akik közel-keletinek néztek ki, ezzel pedig a kritikusok szerint diszkriminációt követtek el.

Hírdetés

A „lengyel probléma” az Európai Unió következő megoldandó feladata – írja a Guardian. A liberális brit lap szerint A Jaroslaw Kaczynski vezette Jog és Igazságosság Párt 2016-ban a liberálisok és a baloldal eltávolítása során lassanként leépítette az alkotmányos fékek és ellensúlyok rendszerét a bírói hatalmi ágban, a kinevezések során, a hadsereg és a média vezetésében. Ezzel pedig, ahogy a lap írja, veszélyezteti a hagyományos uniós értékeket. A cikk hozzáteszi: ezzel Lengyelország követte Magyarország példáját, ahol Orbán Viktor miniszterelnök ment szembe Brüsszellel. A cikk szerint ebben az évben egyre több szó eshet az unió úgynevezett 7-es cikkelyéről, ami szankcionálja azt az országot, ami ellenszegül az uniós döntésekkel.

Január elsejétől már nem kötelező szabadidejükben is fogadni a munka-e-maileket a franciáknak. E nappal lép ugyanis életbe az új munkajogi törvény. Ennek keretében az 50 alkalmazottnál többel rendelkező cégeknek meg kell határozniuk, hogy mely órákban nem kötelezhetik munkavállalóikat hivatalos e-mailek írására és megválaszolására. A törvény támogatói azzal érveltek, hogy a munkaidőn túli online munkáért nem fizettek túlórát, de a dolgozók emellett stresszesek lettek, alvási és párkapcsolati problémákkal is küszködtek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »