Négy teória van a tragédiával kapcsolatban

Négy teória van a tragédiával kapcsolatban

Az elemzéshez megfelelő állapotban van a hétvégén lezuhant orosz repülő feketedoboza, képes lehet információkat adni a katasztrófa okairól. A repülési adatokat rögzítő készüléket kedden találták meg a Fekete-tenger fenekén. A katonai gép katasztrófáját feltehetően nem terrorcselekmény okozta. A fedélzeten kilencvenkét ember tartózkodott, túlélőket nem találtak.

A narancssárga adatrögzítő berendezés két napig feküdt a tenger fenekén, 17 méter mélyen. Az első hírek szerint jó állapotban van, így értékes információkat adhat a katasztrófa okairól.

Az orosz hatóságok továbbra sem találtak olyan jelet, amely terrortámadásra utal. Szerintük a tragédiának négy oka lehet: idegen tárgy került a hajtóműbe, rossz volt az üzemanyag, hibázott a pilóta, vagy műszaki hiba történt. A kiszivárgott hírek szerint a gép több mint 500 kilométer per óra sebességgel, erősen felhúzott orral haladt a zuhanást megelőző pillanatokban, és emiatt elveszíthette a felhajtóerejét.

Hírdetés

A Tu–154-es repülő Szocsiból egy orosz légitámaszpontra tartott Szíriába, felszállás után két perccel a tengerbe csapódott. Roncsait szétszóródva találták meg, 1,5 kilométerre a partoktól.

„A repülőgép minden megtalált darabját a partra hoztuk, és átadtuk a nyomozóhatóságoknak. A keresés huszonnégy órán keresztül zajlott megállás nélkül. Nappal még egy holttestet találtunk” – közölte Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

A gépen kilencvenketten utaztak, köztük a honvédség kórusa, amely koncertet adott volna a Szíriában szolgáló orosz katonáknak. Az együttes a vezetőjét és tagjainak egyharmadát veszítette el. Szintén a fedélzeten volt kilenc újságíró és egy orosz segélyalapítvány igazgatója. Túlélőket nem találtak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »