Lecsaptak a Koszi klán utolsó szabadlábon lévő tagjára

Egy marihuánaültetvényre razziáztak még októberben a rendőrök a Bács-Kiskun megyei Csávolyon, és először azt gondolták, hogy egy 36 éves román férfit fogtak el. A férfi azonban hamis papírokat használt és a nyomozás közben derült ki, egy évek óta bujkáló veszélyes bűnözőt kaptak el, aki tagja volt a hírhedt Koszi klánnak is – írja a 24.hu. A 43 éves férfit a bíróság korábban 13 év börtönre ítélte, mert társaival megpróbált kirabolni egy pénzszállító autót Budapesten.

A férfi idén felkerült Európa legveszélyesebb bűnözőinek listájára is. Az Europol oldaláról már leszedték a fotóját, neve mellett egy megjegyzés olvasható: letartóztatva.

A portál emlékeztet arra, hogy V.Tibor fegyveres rablást kísérelt meg elkövetni egy páncélozott pénzszállító gépkocsi ellen Budapesten 2006-ban. Az elkövetés során a férfi több lövést adott le automata fegyveréből a pénzszállító autó irányába, és egy alkalommal kézigránátot dobott az autóra, amely felrobbant.

Hírdetés

A férfi tagja volt a Koszi klánként elhíresült bűnbandának, amely jelentős, több száz milliós bevételre tett szert ipari mennyiségű üzemanyag ellopásából. A klán tagjai ellen folyó diósdi maffiaperben a Kúria mondta ki a végső szót 2013 júniusában, és kisebb változtatásokkal helybenhagyta a tavasszal kiszabott ítéletet a gyilkosságok, az olajlopás és a bűnbanda egyéb ügyeiben.

A bíróságok szerint a vádlottak számlájára írhatók a diósdi kettős gyilkosság és más súlyos erőszakos bűncselekmények, pénzszállító autók és pénzintézetek elleni támadások, illetve a Mol százhalombattai finomítóját 100 milliós nagyságrendben megkárosító, tartálykocsikkal, és csővezetéken végrehajtott olajlopások.

Az 1998 és 2005 között elkövetett bűntettekért egy vádlottat életfogytiglan, kettőt 20 év, kettőt pedig 18 év és fél év fegyházbüntetéssel sújtottak – olvasható a cikkben.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »