Trumpnak is üzentek a Latin Grammy-díjátadón

Trumpnak is üzentek a Latin Grammy-díjátadón

Üzenetem van minden latin ajkú számára, aki a határ mentén él: közösen le tudjuk küzdeni a gyűlöletet és a diszkriminációt – erről beszélt csütörtök este a 2016-os Latin Grammy-díjátadón az ismert mexikói filmsztár, Diego Luna. Ugyanakkor bár korábban sejteni lehetett, hogy az elnökválasztás után a rendezvény nem nem mehet le trumpozás nélkül, a jelenlévők meglehetősen visszafogottnak bizonyultak.

Latin ajkúak a rasszizmus ellen

Tavaly még a Maná és a Los Tigres Del Norte zenekarok adhatták elő a Somos Más Americános (Mi amerikaiabbak vagyunk) című számot, de egy Latinos Unidos No Voten Por Racistas (Latin ajkúak egységben a rasszistákra való szavazás ellen) feliratot is a magasba emeltek. Haragra volt is okuk, hisz az akkor még elnökjelöltségre törő Donald Trump nem épp kisebbségbarát megnyilvánulásairól vált ismertté.

Hírdetés

A The Guardian szerint idén viszont inkább egy Michelle Obama-üzenetet hallgattak meg, és elsősorban az egység megteremtésének fontosságáról beszéltek. „A zene megindít, elgondolkodtat minket, segít, hogy érezzünk” – vallotta az esemény házigazdája, Roselyn Sanchez énekesnő. „Ez az este pedig büszkévé fog tenni minket arra, akik vagyunk és ahonnan jöttünk.” A Cirque du Soleil akrobatái is a békét és az egységet hirdették, miközben Pablo López és Juanes a Tu Enemigo-t (Az ellenséged) adták elő.

Marc Anthony és Jennifer Lopez ellopták a show-t

Az est középpontjában Marc Anthony állt, az ő életművét ünnepelték azután, hogy a Latin Recording Academy az év emberévé választotta. A 48 éves énekes többek közt előadta az I Need To Know-t, a Tu Amor Me Hace Bien-t és a Vivir Mi Vidát is. Aztán csatlakozott hozzá a színpadon volt felesége, Jennifer Lopez, és közösen énekelték el az Olvídame y Pega La Vueltát. Eléggé összezavarhatták a szenzációra éhes bulvársajtót ezzel: bár közösen lépnek fel, de a Felejts el és takarodj innen! című számot adják elő. A közönség biztatása közepette viszont még meg is csókolták egymást. Igaz, mindezt úgy, ahogy hatéves gyerekek szoktak fintorogva puszit adni a másiknak születésnapi mulatságokon. A dalt egyébként a Pimpinela nevű argentin duó tette híressé.

A Latin Grammy idei nyerteseinek listáját a Billboard oldalán lehet olvasni. Az év dala Shakira és Carlos Vives közös száma, a La Bicicleta lett, míg az év albuma Juan Gabrieltől a Los Dúo 2. (Gabriel augusztusban, 66 évesen halt meg.) A legjobb új előadóként Manuel Medranót köszöntötték, míg a legjobb rocklemez a Los Fabulosos Cadillacs-től lett a La Salvación De Solo Y Juan.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »