Ebben az országban sosem győzhet a jó ízlés – Marad a budai várnegyedet rondító teherelosztó

Ebben az országban sosem győzhet a jó ízlés – Marad a budai várnegyedet rondító teherelosztó

A Virág Csaba által tervezett förmedvényről érkezett legújabb hírből két dolog derül ki: az Orbán-komrány továbbra is gyáva, illetve következetlen a mindennapi élet minőségét szimbolikusan javító intézkedések terén, és gond nélkül befekszik a vadliberális ízlésterrornak; valamint a miniszterelnök nagyon utálhatja a Belügyminisztériumot.

Augusztusban kaptam hideget-meleget, amiért túlságosan naiv optimizmustól vezérelve, örülni merészeltem, hogy az akkori hírek szerint végre elbontják a Budai Várnegyedet az 1960-as évek vége óta, az „ipari progresszivitás” jegyében rondító Országos Villamos Teherelosztót.

Természetesen nekem esett az építész szakma „krémje”, és ki sem látszottam az olyan e-mailekből, hogy én milyen jogon szólok bele abba, mi légyen a Virág elvtárs „remekművével”, meg hasonlók. Hála égnek, sok egyetértő és pozitív üzenetet is kaptam, főleg fiatalabb építészektől, ami némi bizakodásra adott okot: nem vagyok egyedül, van remény a valódi szakma jövője számára.

Hírdetés

A kormány is kapott egy-két levelet

A bontási szándék bejelentése után gyakorlatilag egymás sarkát taposták a „tekintélyes” gittegyletek, hogy kihangsúlyozzák a Nemzeti Levéltár mellett éktelenkedő förmedvény vélt fontosságát. A végeredményből pedig látszik, hogy Orbán Viktorban és kabinetjében annyi céltudatosság és következetesség sincs, mint egy mezei újságíróban: nyilvánvalóan meghajoltak a liberális Hiszti Krisztik akarata előtt. Hiába, no, ez nem milliárdos kötvénybiznisz, mit érdekli őket?

Orbánék a november 11-i Magyar Közlönyben kapituláltak, amiből az is kiderül, hogy a Belügyminisztérium lett a „Ki kerül az ízléstelen üvegszarba?” oroszrulett-vetélkedő vesztese: ők lesznek az épület új lakói a felújítás és az átépítés után. Képzelem, micsoda ujjongás volt a munkatársak között a hír hallatán.

Csodálom, hogy a Vár felújításáról rendelkező Hauszmann-tervtől végül nem állt el egy az egyben a kormány, pedig az ellen is verték a tamtamot rendesen. Sebaj, még van két évük, azalatt bőven okozhatnak egy újabb csalódást (ahhoz úgy is nagyon értenek…). Pláne, ha mondjuk György péter, vagy Bojár Iván András levélben is elküldi a kormányzatnak a legközelebbi köpködő-szeánsz leiratát, úgy tűnik erre nagyon adnak „odafönt”…


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »