A PT célja: Hogy ne tudjuk megvédeni magunkat!!!

NIF: A fegyvertartási törvényt a tervezett Nemzetstratégiai Kerekasztal (NsK ) feladatai közé fel fogjuk venni. Mivel a direkt demokrácia modelljét is Svájcból fogjuk átvenni és adaptálni, így természetes, hogy a fegyvertartási törvényt is a svájciaktól fogjuk átvenni és a magyar helyzetre adaptálni. A svájci fegyvertartási törvény a világon a legliberálisabbak közé tartozik, habár őket is kényszerítette az EU-val kötött összes kétoldali szerződés a szigorításra. Idézünk a törvényből:

Minden svájci 18 évet betöltött polgárnak joga van fegyvert vásárolni, amennyiben fegyvervásárlási (fegyvertartási) engedélye van.  Fegyvertartási engedélyt mindenki kaphat, akinek tiszta a büntetési regisztere (értsd: nem volt büntetve). Nem szükséges fegyvertartási engedély az egylövetű fegyverekre, valamint az ismétlő vadászfegyverekre sem. Bármilyen fegyver vásárolható kivéve a katonai sorozatlövő fegyvereket. katonai fegyvereket is lehetséges vásárolni, melyek sorozatlövő lehetőségét megváltoztatták egylövetű lehetőségre, és a visszaalakításhoz speciális szerszámok és szerszámgépek kellenek. A magánszemélyek közötti fegyvereladást szerződésben kell rögzíteni és ezt egy büntetési regiszter kivonattal együtt le kell adni a rendőrségen. Az engedélyért 50.- CHF díjat kell fizetni. A milícia rendszerben katonáskodó svájciak a fegyverüket hazaviszik és otthon tárolják.

Svájci fegyverüzletben fegyvertartási engedéllyel eladható fegyverek

Sok más országhoz képest Magyarországon alacsony a fegyvertartók száma – mondta a Globserver Stratégia- és Védelemkutatás Fejlesztő Kft. igazgatója az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában. Ennek kapcsán kitért arra is, a szakmában sokan gondolkodtak azon, hogy a magyarországi fegyvertörvényen enyhíteni kellene, azért is, mert a szomszédos országokban jóval több a fegyver. Ezzel együtt Varga Zoltán kiemelte, hogy a fegyvertartást szigorú szabályokhoz kell kötni.

Varga Zoltán közlése szerint Magyarországon összesen 128 ezer fegyver van civileknél – köztük vannak a vadászok, sportlövők és azok is, akik engedéllyel tartanak maroklőfegyvert. Magyarországon száz lakosra 1,9 fegyver jut, míg a délszláv térségben száz lakost tekintve 30-40, akár 50 is lehet ez a szám. Albániában pedig „hagyomány a fegyvertartás” – tette hozzá. Arról is beszélt, hogy Szlovákiában már 16 éves kor felett tartható lőfegyver, 18 éves kor felett pedig akár sorozatlőfegyver is, ugyanakkor kevés ott a fegyverbirtoklással összefüggő anyagi jellegű bűncselekmény.

Hírdetés

Egy biztonságos marokfegyver: Walter P99, 9mm para munícióval.

Ennek kapcsán kitért arra is, a szakmában sokan gondolkodtak azon, hogy a magyarországi fegyvertörvényen enyhíteni kellene, azért is, mert a szomszédos országokban jóval több a fegyver. Ezzel együtt Varga Zoltán kiemelte, hogy a fegyvertartást szigorú szabályokhoz kell kötni. Szerbiában például, ahol szombaton a kelet-vajdasági Begaszentgyörgy (Žitište) egyik kávéházában öt ember meghalt és több mint húsz megsebesült, amikor egy férfi – vélhetően szerelemféltésből – géppisztollyal lövöldözni kezdett, december 4-től orvosi és pszichológiai vizsgálatokhoz kötik a fegyverbirtoklást – jegyezte meg Varga Zoltán.

Félautomatává átalakított katonai fegyverek is vásárolhatóak.

2016. július 05. 12:18, Hunhír.info

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:REFORMOK Tagged: fegyvertartás, liberális fegyvertörvény


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »