Ferike a Kapuszín alatt

A volt miniszterelnök minden követ megmozgat azért, hogy ismét kezébe kerüljön a karmesteri pálca. Szerencsétlen ember nem veszi észre, hogy az ország rajta nevet /röhög/, milyen vicces: a kommunisták korábban azzal példálóztak, hogy Orbánt majd megeszi a fene /a rosseb/ a hatalomért, reszket érte, és ni csak, mit látunk: a Ferit ugyanez a fene mardossa. Jó, nem ilyen egyszerű a helyzet, de a közember szereti, ha egyszerűen fogalmaznak, akkor pedig a kutya itt van elásva

Azt mondják: a hatalom olyan, mint a drogok: hatásmechanizmusa éppen úgy működik. Aki egyszer belekóstolt, az nem tud egykönnyen lemondani róla. Az ilyen ember is, mint a Feri, a proli gyerekből lett milliárdos, aztán meg kormányfő, de facto az ország első embere. Nem csoda, ha beleszédült a hatalommal járó külsőségekbe, nem látja, hogy ezek a fények a hatalom kellékei és nem a lényegét jelentik. Ez a proli gyerek, annak idején, amikor végigment Pápán, a Kossuth utcán, és nézegette a Kapuszín alatti édességboltot, annak kirakatát bámulva arra gondolhatott: ha egyszer nagy lesz, és annyi pénze lesz, megveszi az egészet, ami a kirakatban van, és mutogatni fogja a többi csóró gyereknek, íme, ez mind az enyém!

Ó, álmodozó Ferike, hát most megvehetnéd, nemcsak a Kapuszín alatti édességboltot, hanem az egész Kossuth utcát, mert pénzed, mint a pelyva, és napról-napra gyarapodik, szaporodik. Szó, ami szó ügyesen megkártyázta a rendszerváltás körüli zűrzavarok adta lehetőségeket. Ügyeskedése, vagy más szóval csalafintasága meghozta az eredményt, jól meggazdagodott, szegény. Mert ő a mai szegény gazdagok egyik kulcsfigurája. Nehogy azt higgyük, hogy a Magyaróvári Timföld és Műkorundgyár műkorund üzemében szívta a poros levegőt és a munkájával szerzett forintokat kuporgatva vette meg végül is a gyárat. Nem, ő ügyesebb volt, bolond lett volna magát kitenni a szilikózis veszélyének, ehelyett ügyeskedett. Ügyeskedésének most megvan az eredménye, és Feri, a tisztakezű ember benyomását kelti. Mármint azokban az elvakult kommunistákban, akik a mai napig a megváltót, az Istent látják benne, aki megmenti Magyarországot a horthysta rezsimtől, a régi rendszer urainak visszatérésétől, az úri Magyarország szekereseitől és szekértolóitól.

Hát igen, könnyű becsapni a tanulatlan, sokat szenvedett embereket ilyen régi bóvlikkal. Szegény frontharcosok, most nem tudják, hogy kinek vagy minek higgyenek inkább: annak, amit látnak a saját szemükkel vagy annak amit a párt mond, de inkább a Feri. Mert már a párt nem a régi, elfogy a háta mögül, mint a Hold, elhalványul s a végén semmivé lesz. Én persze nem sajnálom, hogy tönkretette a saját pártját, sajnálják a kommunisták, hogy a régi, egykor az egész országot bíró, bitorló pártot egyszer s mindenkorra ebek harmincadjára juttatta a Feri, a “megváltó”. Vége van már végre a fél évszázados uralomnak, mert akárhogy is vesszük, a névváltoztatással semmi sem változott. A Magyar Szocialista Párt sem nem magyar, sem nem szocialista. Újabb pártja, a Demokratikus Koalíció meg csupa rejtély.Mitől demokratikus és mitől koalíció: megfejtésre vár, már akik rejtvényt szoktak fejteni, azoktól.

Hírdetés

És tudjuk: akié a kassza, azé a massza, a tömeg. Az más kérdés, hogy nem lesz többé tömegpárt soha sem a kommunisták pártja, mert elődeik rosszul éltek a lehetőségekkel. Mindig a hazugságra építettek. Ezt teszi a másik, az új pártja is.  Ezért vége a dalnak. Csak kornyikálás hallatszik a munkásmozgalmi dalokból, az Internacionáléból. Csak zűrzavar és kakofónia. Kommunista kapitalizmus – fából vaskarika.
Magyar Kapitalista Párt az ő pártja.
Már az eleje sem stimmel. Hiszen ezek mindenek, csak nem magyarok!

Ez lett a kommunizmus ígéreteiből. Már régen jártam arrafelé, nem tudom mi lett a kapuszín alatti édességboltból, Pápán? Lehet, hogy Ferike mégis megvette? Mert pénze, mint a pelyva, ma is.
Na és persze a vagyon ma is az övé, törvényesen szerezte. Minden törvényes volt, amit tett. Mindig a kapun ment be a házba. Igaz, hogy örökké a kiskapun.

Erdélyi János

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Hírek, Publicisztika


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »