Azonos neműek nem házasodhatnak és kész

Az Emberi Méltóság Központ egy közleményt adott ki, amiben azt írják, hogy az AnyaApaGyerekek (Mum, Dad & Kids) európai polgári kezdeményezés szervezői üdvözlik az Emberi Jogok Európai Bírósága döntését, amelyben tisztázták, hogy az Európai Emberi Jogi Egyezményben a „házasság” fogalma nem értelmezhető másképp, kizárólag egy férfi és egy nő szövetségeként.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Az Emberi Jogok Európai Bírósága egyhangúan megerősítette, az Emberi Jogok Európai Egyezménye nem ismeri az azonos neműek „házassághoz” való jogát.

Hírdetés

Az AnyaApaGyerekek kezdeményezés polgári bizottságának elnöke, Frivaldszky Edit így nyilatkozott:

„Megelégedéssel tölt el a hír, hogy a bíróság megerősíti és alátámasztja az álláspontot, amelyet a kezdeményezésünkkel szeretnénk előmozdítani: a házasság egy kivételesen különleges dolog. A házasság egyik célja egy olyan környezet biztosítása, amelyben a gyerekek boldogan nőhetnek fel. A gyermek legfőbb érdeke, hogy az édesanyja és az édesapja szeretetében és egységében növekedjen. Az Emberi Jogok Európai Egyezménye semmilyen jogi alapot nem teremt a házasság újraértelmezése érdekében a nemzeti törvényhozókra gyakorolt nyomáshoz.”

A polgári bizottság főtitkára, Maria Hildingsson hozzáfűzte: „Az Egyezmény 12. cikkében a család és a házasság közvetlen összefüggésben vannak. A mai ítélet egyértelműen kimondja, hogy a család fogalmát hogyan kell értelmeznünk: alapja az egy férfi és egy nő közötti házasság vagy a leszármazás.”

Hunhír.info – Faktor


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »