A facebookon is megy a brutálisan uszítás Magyarország ellen

A rendőrség ment, és nem kényszerít – írta közleményében az ORFK az után, hogy a Facebookon terjedni kezdett: a magyar rendőrök június 1-jén kővel dobálták meg a Röszke külterületén, a Holt-Tiszán csónakkal érkező migránsokat. Az állítás minden alapot nélkülöz – hangsúlyozták a közleményben.

Magyar Menedék - Badiny

Hírdetés

A fentiekkel ellentétben a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség vízi járőrei június 1-jén kora reggel öt emberre lettek figyelmesek, akik a Holt-Tiszán keresztül próbáltak Magyarországra jutni. A rendőrök az iraki családot kimentették a vízből – írták még.

Mint arról beszámoltunk, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága közleményt adott ki szombaton, amelyben azt írták, aggasztják őket a déli határról érkező hírek. Kaptak ugyanis olyan információt, hogy a rendőrök „visszakényszerítettek” a Tiszába egy nagyobb menekültcsoportot, és ennek tagja lehetett az a 22 éves szír is, akinek a holttestét pénteken húzták ki a folyóból. Kődobálásról az ENSZ-közleményben egyáltalán nem volt szó.

A rendőrség – közölte az ORFK – feladatát a jogszabályoknak megfelelően végzi. A rendőri intézkedéseket a törvényesség, a szakszerűség és az arányosság elvének betartásával hajtja végre, különös figyelemmel az illegális bevándorlókkal szemben tanúsítandó emberséges, emberi méltóságukat tiszteletben tartó bánásmódra.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »