Drága mulatság volt a Putyint éltető trikó

Drága mulatság volt a Putyint éltető trikó

Dimitrij Taraszov pénztárcája bánta a Putyint dicsőítő magánakciót.

A kétszeres válogatott labdarúgó, Dmitrij Taraszov ellen szerdán az UEFA is fegyelmi eljárást indított az etikai szabályok megsértése miatt. A Lokomotyiv Moszkva – Fenerbahce Európa-liga-meccs után Taraszov levette a mezét, amely alatt egy trikó volt Putyin arcképével, illetve a 2014-es krími válságban mutatott hozzáállását dicsőítő szöveggel („a legudvariasabb elnök”) ellátva.

Fotó: STR / Europress/AFP

„Ő az én elnököm. Tisztelem, és eldöntöttem, hogy ezt kész vagyok bárhol kifejezni” – mondta az incidens után a 28 éves Taraszov.

Hírdetés

Később a Lifenews tévécsatornának adott interjújában részletesebben beszélt az esetről. „Nem akartam senkit sem megbántani vagy provokálni. Nincs ebben semmi szörnyű, szerintem minden értelmes ember megérti. A következő meccsen lehet, hogy egy másik trikót viselek ugyanúgy Putyin arcképével, csak más szlogennel” – nyilatkozta Taraszov.

A Lokomotyiv Moszkva jelentős pénzbírsággal sújtotta a játékost, a 300 ezer eurós, azaz 93 millió forintnak megfelelő büntetés után biztosan átgondolja a futballista, hogy még egyszer vállal-e hasonló magánakciót.

A trikóvillantás apropója a tavaly novemberi török légitámadás lehetett, amely során lelőttek egy orosz vadászrepülőgépet Szíria határában. Az orosz–török diplomáciai kapcsolatok jelentősen romlottak azóta, amin Taraszov nagy nyilvánosság előtti szimpátiaakciója semmiképp segített.

A török sajtó is nagyrészt a botránnyal volt elfoglalva, pedig a mérkőzésen fontosabb dolgok történtek. Souza két góljával a török bajnokságot vezető Fenerbahce kétgólos előnnyel várhatja a jövő heti visszavágót, melyen Taraszov sárga lapos eltiltás miatt nem léphet pályára.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »