Borult a bili a gimis matekfelvételi miatt

Sok diák és szülő megoldhatatlannak titulálta a hatosztályos gimnáziumba felvételiző 12 évesek matematikatesztjét. Az Emmi szerint aki a korábbi feladatsorokból készült, azt nem érhette meglepetés.

Az év első hónapjának közepén több mint 53 ezer diák írta meg a középiskolai felvételiket matematikából és magyarból. A hatosztályos gimnáziumokba felvételizőknek háromnegyed órájuk volt 34 feladatokra – közölte az Index. A tíz feladatot tartalmazó tesztben volt azonban egy csavar, a készítők ugyanis a végére több mint három és félszeresére emelték az elvégzendő feladatok számát.

Sok gyerek elkeseredett a teszt után, a szülők pedig tömegesen háborogtak a közösségi oldalakon. Egyesek megoldhatatlannak titulálták a feladatsort. Volt olyan, aki ekképp kommentálta a történteket:

Hírdetés

„Nehogy már támogassunk és fejlesszünk! Inkább nyírjuk ki őket! Tapossuk meg! Vegyük el a kedvüket, a hitüket, a jövőjüket!”

A portál megkérdezte a Emberi Erőforrások Minisztériumát a nagy mennyiségű feladatok kapcsán. Azt a tájékoztatást kapták, hogy a matematika-vizsgalap is a bizottságok több hónapos mérlegelése, valamint számos lektorálási, ellenőrzési lépés után került a vizsgázók elé. Mint hozzátették, aki a korábbi évek feladatsorai alapján készült fel a vizsgákra, azt a feladatok száma vagy nehézsége tekintetében nem érhette meglepetés.

Ha úgy érzi, kipróbálná a tizenkét évesek számára kialakított feladatsort, kattintson ide és tesztelje magát.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »