Komoly az ügy a Központi Okmányirodánál

Mint ismert, korábban több embert őrizetbe vettek a Központi Okmányirodánál korrupció gyanúja miatt. Most úgy tűnik, szervezett tevékenységről volt szó.

Korábban több embert bilincsben vittek el a Központi Okmányirodából. Most úgy tűnik, komolyabb lehet az ügy, mint azt előzőleg sejteni lehetett. A hivatal tizenegy korábbi munkatársa ellen visszaélés gyanúja miatt indult nyomozás, a rendőrség azonban nem árult el részleteket – írja a VS.hu.

Hírdetés

A személyi igazolványokat, jogosítványokat kiállító állami hivatalnak korábban is volt már zűrös ügye. A hivatali dolgozók 2013 elejétől több mint ötven külföldi állampolgárnak állítottak ki hamis magyar okmányokat, Jelen esetben szervezett ügyről lehet szó, illetve nagyon elterjedt a hamis személyik, útlevelek kiállítása az intézményben – ekképpen kommentálta az ügyet Tóth István János a Corvinus Egyetem korrupciókutatója.

A hazai korrupciókutató civil szervezetek szerint ritkák a jelenlegi nyomozáshoz hasonló korrupciós esetek, mert az okmányirodás vesztegetés nem jár akkora előnnyel. Ráadásul az igazolványok kiállítása kontrolláltabb folyamat, mint a kedvezményes honosításé, amely körül korábban számos visszaélés történt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »