Berliner Zeitung: Lengyelország és Magyarország veszélyesebb Európára, mint az Iszlám Állam

Berliner Zeitung: Lengyelország és Magyarország veszélyesebb Európára, mint az Iszlám Állam

Bármennyire is nehéz, de próbáljunk meg eltekinteni attól, hogy sehonnai, jöttment zsidóvezérek füttyszavának hallatára ösztönösen ritmikus mozgást végző Orbánt egy autoriter rendszer építőjének tartja a cikkíró (bár úgy lenne), hiszen mi itthon csak jobban ismerjük már a "végvári vitéz" trükkjeit, jobban tudjuk, hogy az általa mondottakra, vagy inkább a tetteire kell-e jobban odafigyelnünk.

A Berliner Zeitung december másodikára datálja Christian Bommarius alábbi cikkét. Egy héttel később már a kormányközeli sajtónak is feltűnt, és halkan szóvá tették. Azóta pedig szintén lefolyt egy jelentősebb vízmennyiség mind a Dunán, mind a Spreen, így egyre inkább bizonyossá válik, hogy Szijjártó inkább haja, mint a budapesti német nagykövetség ablakának belövésével, de legalább valamely germán illetékes szőnyeg szélére állításával van elfoglalva. Kár. Ugyanis most nem pusztán az ő kis álszabadságharcuk, hanem mi, mindannyian kaptuk a pofont. Bár egy olyan ország, melynek első embere pofonért jár Nyugatra, minek is tiltakozzon. Alább a Berliner Zeitung cikkének fordítása.


Christian Bommarius: Lengyelország és Magyarország veszélyesebb Európára, mint az Iszlám Állam

Christian Bommarius: Az európai értékeket a sírba viszik

BRÜSSZEL – Amit Orbán Viktor évek óta Magyarországon művel, azt a jobboldali populisták most Lengyelországban akarják utánacsinálni. Az európai demokrácia számára a jogállamiság ilyen értelmezése veszélyesebb, mint az Iszlám Állam terrorja. Egy kommentár következik.

Párizsban az európai értékeket az Iszlám Állam gyilkosai támadták meg, Budapesten azonban és most már Varsóban is a sírba viszik azokat. Amit a jobboldali populista magyar kormány Orbán Viktor miniszterelnök alatt évek óta művel – az ország átépítését egy tekintélyelvű állammá -, szintén azt kísérli meg most az újonnan megválasztott jobboldali populista lengyel kormány a pártelnök (!), Jarosław Kaczynski vezetése alatt.

Hírdetés

A magyar parlament két éve de facto megfosztotta a hatalmától az alkotmánybíróságot. A lengyel kormánypárt most az alkotmánybíróságot zsákmánynak, valamint egy alkotmányellenes törvényben az öt alkotmánybírónak az előző parlament általi megválasztását alkotmányellenesnek nyilvánítja.

Az Európai Unió alapértékei az EU-szerződések 2. cikkelyében vannak megfogalmazva: „Az értékek, melyekre az Unió alapul, az emberi méltóság, a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, a jogállamiság tisztelete, valamint az emberi jogok betartása, beleértve azoknak a személyeknek a jogait, akik kisebbségekhez tartoznak.”

Magyarországon az emberi jogokat – a menekültekét, akárcsak a hajléktalanokét – lábbal tiporják, az alkotmányosságból csúfot űznek; Lengyelországot paranoiás nacionalisták kormányozzák, akik a jogállamot összeesküvésnek tartják. Magyarország és Lengyelország felől Európát nagyobb veszély fenyegeti, mint az Iszlám Állam gyilkos csapataitól.

Forrás: Berliner Zeitug: Kommentar zu Ungarn und Polen – Europäische Werte werden zu Grabe getragen Von Christian Bommarius

Fordította: Hidra

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »