Nem tetszik a bevándorlókkal kapcsolatos hangnem

Az ET, az UNHCR, és az EBESZ ODIHR-nek nem tetszik, ahogyan Magyarországon beszélnek a bevándorlókról. Vagyis a menekültekről, bocsánat. Márpedig, ha ilyen sok, sok betűből összerakott nagyonkomoly tákolmány szervezet keménykedik velünk, az túl sok jót nem jelent.

Most koncentráljanak:

Az Európa Tanács (ET), az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR), valamint az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Irodája (ODIHR) hangnemváltást szorgalmaz Magyarországon a menekültekkel kapcsolatban

– derül ki az ET által hétfőn kiadott közleményből.

Hírdetés

A nemzetközi szervezetek azt kérik, hogy Magyarország tartózkodjon az olyan politikáktól és gyakorlatoktól, amely az „intoleranciát, a félelmet és az idegengyűlöletet táplálja a menekültekkel és migránsokkal szemben”.
    
„A szervezetek közösen hallatják hangjukat, hogy felszólítsák a magyar vezetést, tegye magáévá az emberség igaz szellemét, és segítsen azoknak, akik akaratuk ellenére (igen, ezt ők odaát, halálosan komolyan gondolják – a szerk.), a döntés lehetősége nélkül kényszerültek elhagyni otthonaikat, és most Európában keresnek menedéket” – áll a kommünikében.

Ritkán találni ennyire szép, kerek példát arra, hogy egyszerre három szervezet bizonyítsa be, hogy teljesen elmentek otthonról, mindezt egy közleményben.

De ez még nem elég:

Az ET, az UNHCR és az EBESZ ODIHR álláspontja az, hogy a kormány által a közelmúltban indított tájékoztatási kampány a háború és más konfliktusok elől menekülőket bűnözőnek, behatolónak, határsértőnek, terroristának állítja be vallási meggyőződésük és származásuk alapján. A szervezetek szerint: „nem ez az első ilyen kormányzati kommunikációs kampány Magyarországon”.
    
A  szóban forgó szervezetek hangsúlyozzák annak fontosságát, hogy  a magyar kormány ismerje el: a menekültek traumák, tragédiák és veszteségek átélése után érkeznek Európába, hogy reményre és az újrakezdés lehetőségére leljenek a háború és a konfliktusok megpróbáltatásai után (bizonyára ezért menekülgetnek mindig a legjobb szociális hálót kínáló országok felé – a szerk.)
    
Az ET, az UNHCR és az EBESZ ODIHR úgy véli, hogy az Európai rendszer részeként Magyarországgal szemben az az elvárás, hogy járuljon hozzá a kontinens második világháború óta legsúlyosabb menekültválságának kezeléséhez, és tartsa tiszteletben nemzetközi jogi kötelezettségeit.

Ha ezt a fenti közleményt képviselő három szervezetet, valamint a bevándorlás kapcsán (is) a saját pecsenyéjét sütögető, betonegyszerűségű propagandakampányt folytató kormányt összetesszük, mindössze annyit kell mondanunk:

Titánok harca.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »