Háromhónapos gyermekével sétáló kismamát akart megerőszakolni egy 14 éves cigánypurdé Egerben

Háromhónapos gyermekével sétáló kismamát akart megerőszakolni egy 14 éves cigánypurdé Egerben

Fényes nappal, délelőtt 10 órakor támadt a 14 éves elkövető egy anyukára, aki gyermekét babakocsiban tolva sétált pénteken az Eger Felnémet városrészén átvezető kerékpárúton.

A cigánypurdé az áldozatot fogdosni és fojtogatni kezdte, aki hatalmas lélekjelenlétről téve tanúbizonyságot, a nála lévő paprika spray-vel a támadó arcába fújt, majd pici gyermekével elmenekült a helyszínről – számol be a történtekről a Heves megyei bűnügyek Facebook-oldal.

A rendőrség rövid időn belül elfogta a tettest, sőt a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság (HMRFK) tőlük unortodox módon közleményt is kiadott az üggyel kapcsolatban.

Hírdetés

Alább a rendőrség közleménye, amelyet változtatás nélkül közlünk:

Vétség miatt nyomoz a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy egri nő tett bejelentést a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2015. december 18-án a délelőtti órákban, miszerint az egyik helyi áruház melletti kerékpárúton babakocsit tolva, sétálás közben egy fiatal, rollerrel közlekedő fiú minden előzmény nélkül megfogta a nyakát, majd fogdosni kezdte.

A sértett a dulakodás közben, hogy védje magát egy gázspray-t vett elő, majd lefújta támadóját, aki ezek után elmenekült a helyszínről. Az egyenruhások rövid időn belül elfogtak és előállítottak a helyi rendőrkapitányságra egy 14 éves egerfarmosi fiút, aki kihallgatása során beismerő vallomást tett. A fiú ellen az Egri Rendőrkapitányság szeméremsértés vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntető eljárást.

Ahogy az idézett szövegből jól kitűnik, összekeverhették az aktákat a HMRFK-nál, legalábbis jó adag naivitással így tudnánk magyarázni a történteket. Ha az anya lélekjelenléte miatt nem is valósult meg a szexuális kényszerítés bűntette – ami a gyanú tárgyát képező szeméremsértés vétségével szemben nem kettő, hanem öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő -, fontos ráirányítani a figyelmet arra, hogy a törvény a tettekben megnyilvánuló szándékot is büntetni rendeli. Máskülönben az ilyen selejtek kedvükre próbálkozhatnának.

A történtekről elsőként beszámoló Heves megyei bűnügyek Facebook-oldalon felhívják az olvasók figyelmét arra is, hogy "az eset egészen megdöbbentő, országos viszonylatban sem hallottunk olyan ügyről, ahol gyermekével sétáló anyával erőszakoskodtak volna".

Ezzel kapcsolatban egyet ígérhetünk: igyekszünk minden ilyen esetről beszámolni.

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »