Szép nagy luftot rúgott a 444 és a DK

Szép nagy luftot rúgott a 444 és a DK

Pénteken állt elő a 4444 azzal a meglehetősen meredek történettel, hogy 2013-ban az akkor még Kósa Lajos vezette debreceni önkormányzat több mint másfél millió forinttal támogatta a Jobbikot. A hírre sokan felkapták a fejüket, hiszen a kormánypárt és a legerősebb ellenzéki párt viszonya közel sem tekinthető jónak, és Kósát még a Fideszen belül is a liberálisabbak közé szokás sorolni. Ugyan miért pénzelné ő a radikális jobboldalt? Persze hamar kiderült, hogy Jerevánban ezúttal sem osztogattak, hanem fosztogattak, és az egész sztori úgy kamu, ahogy van.

A debreceni Jobbik vasárnapi közleményéből ugyanis kiderül, hogy egyszerűen arról van szó: a város vagyonkezelő cége, a Cívis Ház Zrt kedvezményesen adja bérve a pártnak a helyi irodahelyiségüket. Ezt a kedvezmény azonban nem a két szemükért kapják, hanem azért, mert ezt

minden pártnak biztosítják, 

és nyilván a Jobbikkal sem tehettek kivételt. A párt 2013-as beszámolójába számviteli okokból

a piaci és a kedvezményes bérleti díj közti különbözetet 

„támogatásként” kellett feltüntetni.

Erre csapott le a 444, de most már ott figyel a cikkükben a frissítés, amelyben elismerik, hogy luftot rúgtak.

Hírdetés

A „botrányra” ráugrott a DK szóvivője, Grézcy Zsolt is, aki persze ebben is a Fidesz és a Jobbik szupertitkos paktumának ékes bizonyítékát haluzta bele. Alaposan arcra is esett, és, ahogyan ilyenkor lenni szokott, politikai ellenfelei még ugrálnak is egy kicsit rajta. A Fidesz szerint „agyára ment a sikertelenség és a gyűlölködés”, a Jobbik pedig úgy véli, „világosan látszik, hogy Gyurcsány kormányon pont ilyen elfogult és tájékozatlan lenne, vagyis a Fidesz leváltására a Gyurcsány-féle baloldal alkalmatlan, szebb jövő csak a Jobbiktól várható” .

Mindkét párt rámutat arra, hogy a Demokratikus Koalíció 2014-es választási szövetségese, az MSZP debreceni szervezete szintén részesül a kamu botrányt kiváltó kedvezményből.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »