Jobbik: Embertelenség visszakérni a rendőrök pénzét

A Fidesz-kormány embertelenségének fényes bizonyítéka, hogy épp karácsony előtt követeli vissza számos, a migrációs válság sújtotta déli határra vezényelt rendőrtől fizetésük egy jelentős részét, többüktől több mint 200 ezer forintot – írja közleményében a Jobbik.

Ahogy arról korábban a Magyar Nemzet beszámolt, karácsony előtt kapta kézhez több tucat rendőr azt a felszólító levelet, amelyben munkáltatójuk több százezer forintnyi túlóradíj visszafizetését követeli tőlük. Mindannyian a déli határnál teljesítettek szolgálatot, legtöbbször napi 16 órában.

Hírdetés

A jobbik vérlázítónak tartja, hogy egy október 20-án meghozott állásfoglalásra hivatkozva kérik vissza a pénzt a rendőröktől.

A Jobbik most azt írja: a rendvédelmi dolgozók jóhiszeműen vélték úgy, készenléti szolgálatuk túlórának minősül. „Fokozza a Fidesz-kormány pofátlanságát, hogy ezek a rendőrök családjuktól távol, olykor fűtés nélküli helyiségekben, néha étlen-szomjan szolgálták a határ védelmét” – írja a párt, hozzátéve: a rendőrök segítségére szerveződött civilek adományait felsőbb utasításra nem fogadhatták el.

„Ha történt is utólag kiderült tévedés, megfelelő jogszabály-változtatással elérhető, hogy a határ védelmét ellátók megtarthassák juttatásaikat” – írja a radikális párt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »