Ákos eltűnik egy időre

Ákos leghamarabb februárban állhat nyilvánosság elé, nem ad interjút, befejezte a turnét, és hosszabb szabadságra ment – mondta el a Borsnak az énekes menedzsmentjét képviselő Fiák Krisztina.

A menedzsment elmondása alapján Ákos addig semmiképp sem szeretné kommentálni az eseményeket, amíg hosszabb pihenőjét tölti.

Ismert, az énekes egy tévéműsorban azt mondta: a nők dolga nem az, hogy ugyanannyit keressenek, mint a férfiak, hanem hogy „beteljesítsék a női princípiumot”.

Hírdetés

Az őt szponzoráló Magyar Telekom ezt követően megszüntette kapcsolatát Ákossal, mire válaszul az összes minisztérium felmondta a céggel kötött mobilinternet-előfizetéseit. Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője ezt azzal magyarázta, hogy a kormány  szimbolikus lépést tett, így kívánták minden magyar polgár nevében jelezni, hogy nem lehet bármit megtenni, egy ilyen intézkedést annak meghozatala előtt alaposan végig kell gondolni. Szerinte a Telekom megsértette az alaptörvényt, amely világosan kimondja: Magyarországon szólás- és véleménynyilvánítási szabadság van.

Az üggyel kapcsolatban azóta Orbán Viktor kormányfő is megszólalt, szerinte érdektelen, hogy ki az alkotó, a szerződő fél, a kormánynak kötelessége lehetővé tenni, hogy akkor is elmondhassa a véleményét, ha azzal valaki nem ért egyet. „Ez szólásszabadság kérdése” – tette hozzá.

Kiderült egyébként az is, vélhetően egy olyan keretszerződés felmondását jelentette be a kormány, mely december 31-én amúgy is lejárna, és valószínűleg már nincs is elég idő annak megszüntetésére.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »