Bendegúz? Ha-ha-ha! – a tót belügy "egzotikusnak, furcsának" titulálta az őslakosok neveit

Bendegúz? Ha-ha-ha! – a tót belügy "egzotikusnak, furcsának" titulálta az őslakosok neveit

A tót belügyminisztérium egy közleményében, mely a 2015-ben adott leggyakoribb keresztnevekről szólt, a hagyományos magyar keresztneveket az ún. Szlovákiában "egzotikusnak", "furcsának" titulálta. A Felvidék őslakosait megszégyeníteni kívánó közlés kapcsán a Markíza híradójának műsorvezetői is gúnyt űztek a magyarokból, adja hírül az Új Szó.

"Vannak olyan szülők, akik nem elégszenek meg a klasszikus szlovák nevekkel. A gyermekeik neve pedig aztán azt tükrözi, hogy a szüleik nem tudták kordában tartani fantáziájukat. Más országokban ezek ugyan megszokott keresztnevek, Szlovákiában azonban egzotikusnak számítanak. Találkozhatunk kislányokkal, akiket «Boglárkának», «Virágnak», «Chimamandának» vagy «Anouknak» hívnak. A fiúk sem maradnak le semmivel, a szüleik olyan neveket adnak nekik, mint a «Bendegúz», «Rock», «Bálint» vagy a «Rolex»"

– áll az ominózus közleményben.

A tót belügyminisztérium áltudatlanságba csomagolt magyargyűlöletét még ezek után is fokozta:

„Sajnálom, ha ezzel felháborítottam a magyarul beszélő szlovákokat”

– mondta Andrea Dobiásová, a minisztérium szóvivője arról, hogy a minisztérium az egzotikusak közé sorolta az őslakos magyarok keresztneveit.

Hírdetés


A magyar mémgyárosok is megtalálták Andrea Dobiásovát

A Markíza szerdai híradója riportot közölt a témában, ebben néhányat fel is soroltak az "egzotikus" nevekből. Patrik Svajda műsorvezető az említett keresztneveken jót szórakozott, és a híradó végén azt kérdezte a sporthírek bemondónőjétől: "Chimamanda Williamsová nem nyert valamilyen versenyt? Vagy nem Bendegúz Becker volt véletlenül az edzője?" Beszólásaival hangos jókedvre derítette másik kollégáját, az érezhetően sokkal komolyabb nevű Zlatica Svajdová Puskárovát is.

Bendegúz? Ha-ha-ha!

Nem olyan régen a tót közmédiában dolgozó bemondó azonnali felmondást kapott, mert a közösségi hálón "cigányozott", pontosabban felrótta az "éjjeli roma látogatónak", hogy ellopta az ereszét – emlékeztet a Fontos Vagy Mozgalom. A hét vezérről – Álmos, Előd, Ond, Kond, Tas, Huba, Töhötöm – szóló riport után netán sírógörcsöt kapna a 3 tótul beszélő cseh?

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »