Elhatárolódnak a BME vezetői a kancellártól

Elhatárolódnak a BME vezetői a kancellártól

Visszautasította a Budapesti Műszaki Egyetem kancellárjának kijelentését az egyetem vezetése, és közleményben határolódott el. Barta-Eke arról beszélt, hogy ha igény van rá, adáson kívül teherbe lehet ejteni a nőket.

„A BME rektora, összes dékánja és rektorhelyettese elhatárolódik az egyetem kancellárjának a »Főzz együtt a kancellárral« című műsorban elhangzott, nőkre vonatkozó lealacsonyító, elfogadhatatlan kijelentéseitől” – olvasható a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) honlapján megjelent közleményben.

„Nem terhesek, de ezen tudunk segíteni”

Hírdetés

Az ügy előzménye, hogy Barta-Eke Gyula az említett műsorban arról beszélt: „nincs olyan nő, aki nem evett a nagymamánál májkrémes kenyeret, ezért a nőket a májkrémmel le lehet venni a lábukról”. A műsor riportere erre hozzátette, hogy a máj terhesség alatt is segíthet a nőknek, Barta-Eke pedig megjegyezte: a nők egyelőre „nem terhesek, de ezen is tudunk segíteni, ha igény van rá, adáson kívül”. (A videón ez 28:50-től hallható.)

Barta-Eke 1998 és 2002 között Ózd alpolgármestereként dolgozott.

Korábban Kövér László házelnök és Ákos nőkről tett nyilatkozatai kavartak vihart. A popénekes szavai miatt a kormány és a Telekom között is háború robbant ki.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »