Tyson: Megfizettem az ostobaságomért

Tyson: Megfizettem az ostobaságomért

Amikor 19 évesen megszerezte a profi ökölvívás nehézsúlyú trónját, mindenki azt gondolta, az ellenfeleit fergeteg módjára megsemmisítő Mike Tyson akár évtizedekig uralhatja a királykategóriát. Aztán a boksz egyik legnagyobb botrányhőse lett, akit csak az nem nyúlt le anyagilag, aki nem került a közelébe.

Ki gondolta volna a huszadik század vége felé, hogy az akkor a profi ökölvívás királykategóriáját uraló, 1986-ban minden idők legfiatalabb nehézsúlyú világbajnokaként berobbanó Mike Tyson mára szinte szegény embernek vallhatja magát. A most 49 éves Tyson ugyanis hiába bokszolt össze több mint félmilliárd dollárt, a pályafutása befejeztével ebből egy fillér sem maradt, sőt, alig tudta kifizetni a felhalmozott, szintén milliós tételű, dollárban értendő tartozásait. Pedig a világ a lábai előtt hevert, ám később megjárta a börtönt, és pályafutása végén már önmaga árnyékaként olyanoktól is sima vereséget szenvedett, akiket korábban félkézzel simán vert volna.

Hírdetés

– Pedig annak idején a sz…rból is képes voltam aranyat csinálni, ám rá kellett jönnöm, képtelen vagyok a pénzzel bánni. Megfizettem minden ostobaságokért, meg azért, hogy sosem tudtam megválasztani a barátaimat. Akik akkoriban mellettem álltak, csak egy cél vezérelte őket, minél jobban lenyúljanak engem. Félmilliárd dollártól szabadítottak meg, és amikor fizetnem kellett az adósságaimat, el kellett adnom mind a hatvankét autómat. Sokkal többre vihettem volna, de én mindig rosszfiú voltam, aki élni akart egy kicsit, és azt hitte, övé a világ. Őszintén remélem, a szurkolóim mára már megbocsátották nekem az eltékozolt éveket – jelentette ki a BBC-nek adott interjújában Mike Tyson.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »