Elrabolták Kadhafi legkisebb fiát

Elrabolták Moammer Kadhafi néhai líbiai diktátor legkisebb fiát, Hannibált – közölte egy védelmi forrás pénteken Libanonban.

A fényűző életmódot folytató Hannibált egy síita milícia rabolhatta el, akik – az AP amerikai hírügynökség jelentése szerint – információkat követelnek az évtizedekkel korábban eltűnt Músza asz-Szadr síita imámról. A vallási vezetőnek 1978-ban a líbiai fővárosban, Tripoliban veszett nyoma.

Hírdetés

A Kadhafi család tagjai régóta nem kívánatos személyek Libanonban, különösen az imám eltűnéséért a Kadhafi-rezsimet okoló síita közösség nem látja őket szívesen. Hannibál felesége libanoni.

Az 1975-ben született ifjabb Kadhafiról egy videofelvételt vetített le a libanoni al-Dzsadíd televíziócsatorna, ebben Hannibál szakállasan, látszólag véraláfutásos szemekkel jelent meg. Azt kérte, hogy ha valakinek vannak információi az imámról, akkor jelentkezzen.

Az országot egykor vezető Moammer Kadhafi 2011-es bukása után Líbia politikai káoszba süllyedt. Hannibálnak, édesanyjának és lánytestvérének Omán adott menedéket 2012-ben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »